eur:
389.63
usd:
363.67
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Melyik lesz a legszebb magyar szállodai szoba?

Szépészeti versenyt hirdetett a Magyar Szállodaszövetség és egy szaklapokat kiadó cég a szállodák között. A legszebb szobákra az interneten is lehet majd szavazni, a győztes a szakmai elismerésen kívül reklámokban is felhasználhatja majd az elismerést.

A Magyar Szállodaszövetség és egy szaklapokat kiadó cég részben szépészeti versenyt hirdetett a szállodák között: az önként jelentkezőkből összeállt mezőny a három-négy csillagos, valamint az ötcsillagos kategóriában méri össze tudását - írja a Népszabadság. Az internetes szavazáson tizennyolc három- és négycsillagos és csupán három ötcsillagos hotel vesz részt. Szeptember végéig kiderül, hogy mekkora sikerrel. Az év szállodaszobája cím valójában nem közönségdíj, inkább szakmai elismerés - ez később rangot jelent, és a szállóvendégek körében is komoly reklámértéke lehet majd.

Szintén a Népszabadságban olvasható, hogy több mint 27 milliárd forint hitelt vett fel az állam az innovációs alap kötelezettségvállalásainak fedezetére. A háttérben az alapot kezelő, a napokban az ÁSZ által is elmarasztalt Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) működési rendellenességei állnak. A módszer törvényes (ha a pénzt az eredeti terveknek megfelelően az NKTH vette volna fel, akkor szembekerült volna az államháztartási törvény előírásaival), az viszont kétséges, hogy célszerű-e. A jogszerűség ellenőrzése az NKTH dolga lenne, ám ennek a feladatnak a hivatal nem tesz eleget. Ebből adódik, hogy az alap bevételei rendre alacsonyabbak a tervezettnél, ugyanakkor a hivatal a kötelezettségvállalásokat nem igazítja a tényleges bevételekhez.

A Magyar Nemzet azt írja: óriási veszélyt jelenthet a borágazatra az Európai Unió most kidolgozás alatt álló borreform-javaslata. A borászok szerint olyan módosításokra kerülne sor, amelyek a versenyképesség ellen hatnak, miközben az uniós termékek egyre nagyobb teret veszítenek a tengerentúli borokkal szemben.

Már a jövő év közepén bevezetheti a kormány az ingatlanadót - értesült a Magyar Nemzet pénzügyminisztériumi forrásokból, az adóbevételek ugyanis elmaradnak a tervezett mértéktől. A legkérdésesebb tételnek a kamatadó bizonyul, mivel a bankoknak eme közteher elkerülését segítő termékei drasztikusan lecsökkentették az ebből várható bevételeket. Kockázatos tételnek számít ezen kívül a házipénztáradó és az elvárt adó is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×