eur:
389.32
usd:
363.98
bux:
68107.49
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Az igazi politikai felelősség

Ha kevesebb pénz van az egészségügyben, a kevésbé fontos ellátásokat hátrébb kell sorolni - közölte az állampolgári jogok országgyűlési biztosa. Lenkovics Barnabás szerint ebben minden állampolgárnak van felelőssége.

Az ombudsman az InfoRádióban azt mondta: az egészséghez minden embernek joga van, de vannak betegségcsoportok és betegségfajták, amelyeken belül az élet közvetlenebb veszélyben van. Ezekre a területekre több pénzt kell koncentrálni, és jobb személyi feltételeket kell biztosítani.

Ez az igazi politikai felelősség - jelentette ki Lenkovics Barnabás, hozzátéve: itt minden állampolgárnak megvan a maga felelőssége. Meg kell győzni azokat az embereket, akik eddig ingyen kapták például a reuma elleni gyógyszerüket, hogy ha majd ők kerülnek sorra, ők is kapnak.

Mint mondta, egy budapesti kórházban jól megoldották az orvosi ügyeletek problémáját. Folyamatosan csak azokon az osztályokon tartanak fenn ügyeletet, ahol valóban indokolt.

Számos hiba van a szabályozásban

A tűzijáték alatt történtek vizsgálata kapcsán eddig sok hibát talált a jogszabályokban az állampolgári jogok országgyűlési biztosa. Lenkovics Barnabás azt mondta: az érintett kormányrendeletben például három szerv is fel van jogosítva a tűzijáték leállítására.

Az azonban eddig sem volt kétséges, hogy a szolgáltatás megrendelője vis major esetre hivatkozva bármikor visszavonhatta volna a megrendelését.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×