eur:
388.51
usd:
360.88
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Mikola: a kormány "megy előre, mint a vak ló"

Mikola István fideszes politikus felszólította az egészségügyi kormányzatot, hogy sürgősen fejezze be a kórházbezárásokról szóló kiszivárogtatásokat, mert azzal rémületet kelt a lakosságban. Az MSZP szerint a Fidesz sem tehetne mást, ha kormányon lenne.

"Sürgősen abba kell hagyni ezeket a kiszivárogtatásokat, amiktől megrémül a lakosság, vagy pedig felháborodik. (...) Ez játék a tűzzel, ezt nem lehet csinálni" - mondta a politikus.

Hozzátette: a jelentős kórházak közelében élő emberek élőlánc-demonstrációkon gondolkodnak a kórházbezárásokról szóló hírek miatt.

Mikola István ugyanakkor kérdésre válaszolva azt mondta: nem tudja, milyen megmozdulásokat szerveznek, de úgy véli, hogy az előkészítetlen kórházbezárások egészen biztosan lakossági demonstrációkhoz vezetnek.

A kormány "megy előre, mint a vak ló", nem érzi azokat a veszélyeket, amelyeket a puccsszerű bejelentések, a rémhírkeltés okoz a lakosságban - fogalmazott Mikola István.

Az Orbán-kormány egészségügyi minisztere szerint "nyomul a magánszektor" az egészségügyben, olyan akciókat látni, amelyek az egészségügyi közvagyon megszerzésére irányulnak.

Véleménye szerint egyre valósabbá válik az a rémkép, hogy a nemzeti fejlesztési terv forrásait nem az önkormányzatok tudják majd lehívni, hanem a kormányzathoz közel álló vállalkozások, a pénz így "magánzsebekben" landol majd.

MSZP: a Fidesz is így tenne

Az MSZP szerint a Fidesz sem tehetne mást, ha kormányon lenne.

Schvarcz Tibor, az MSZP-frakció egészségügyi munkacsoportjának vezetője azt mondta: a Fidesznek konkrét javaslatait kellene ismertetnie, nem a gyermekeiket féltő szülőkben félelmet kelteni.

A Fidesz is tudja, ha kormányozna, nem lenne más lehetősége, mint megváltoztatni az egészségügyi struktúrát - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×