eur:
393.15
usd:
367.07
bux:
66927.2
2024. április 26. péntek Ervin

Ezerötszáz halálos adagnyi drog a csempész gyomrában

Nyolcvankét kapszulában ezerötszáz halálos adagnyi kokain volt annak a zairei születésű belga állampolgárnak a gyomrában, akit Ferihegyen kaptak el a vámosok - tájékoztatta hétfőn a VPOP szóvivője az MTI-t.

A vámosoknak az lett a gyanús a Madridból érkező, a zöldfolyosón belépő férfiben, hogy kevés csomaggal, mindössze egyetlen kézipoggyásszal érkezett - mondta a szombaton történt esettel kapcsolatban a VPOP szóvivője.

Sipos Jenő hozzátette: amikor kérdéseket tettek fel a férfinek, ellentmondásokba keveredett. A férfit ezután vizsgálatoknak vetették alá, s többek között röntgenvizsgálatot is elvégeztek rajta.

Ekkor derült ki, hogy 82 kokainkapszulát nyelt le, amelyek 1.500 halálos adagnyi drogot tartalmaztak. A kábítószer értéke az előzetes szakértői vélemények alapján 15-20 millió forint.

A drogot lefoglalták, a férfi ellen őrizetbe vétele mellett különösen jelentős értékben elkövetett kábítószerrel való visszaélés miatt indult eljárás - mondta a szóvivő.

Sipos Jenő hozzáfűzte: a vámnyomozók most azt próbálják kideríteni, hol nyelhette le a drogot a férfi, és vajon kik lehettek a vásárlói.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×