Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Egyelőre pihentetik az Árpád hídi lámpát

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egyelőre sárgán villognak az új közlekedési lámpák az Árpád hídon a pesti hídfőnél, mert bekövetkezett, amitől az autósok tartottak: bekapcsolásuk óriási dugót okozott. A szakértők most módosításon törik a fejüket, ám elképzelhető az is, hogy leszerelik a csődöt mondott lámpákat.

A keddi egyórás próbaüzem bebizonyította, hogy az Árpád híd forgalmát nem szabad megszakítani közlekedési lámpával.

Bartkó György, a Főpolgármesteri Hivatal közlekedési ügyosztályának munkatársa elmondta, hogy a bekapcsolt lámpa percek alatt torlódásokat okozott, ezért sárga villogóra kellett állítani.

Közölte: a tervező módosításon gondolkozik, ám nem valószínű, hogy a problémát meg lehet oldani, ezért elképzelhető, hogy a lámpákat le kell szerelni.

A beruházást szerencsére nem közpénzből fizették, a lámpákat ugyanis a hídfőnél épülő két toronyház tulajdonosa kérte a várhatóan megnövekedő forgalom levezetése miatt.

Hunyadi István, a Fővárosi Közlekedési Felügyelet igazgató-helyettese korábban úgy nyilatkozott, hogy a kérelemre azért bólintottak rá, mert a forgalom biztonsága az elsődleges szempont.

Hunyadi István korábban még úgy gondolta, hogy a lámpák nem okoznak gondot. Az InfoRádió mostani kérdésére úgy válaszolt, hogy a próbaüzemen nem vett részt, mert nem kapott rá meghívást, ezért nem tudja értékelni azt.