eur:
389.05
usd:
361.98
bux:
67998.62
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Újpest ismét túl zajosnak tartja a Szigetet

A IV. kerületi önkormányzat szerint a Sziget Fesztivál zaja többször meghaladja a határértékeket, ezért tárgyalást kezdeményeznek a szervezőkkel. A rendezvény szervezői szerint nem a fesztivál miatt magasabb a zaj.

Szalkai István, Újpest alpolgármestere az InfoRádiónak elmondta, hogy egy 10 emeletes ház kilencedik emeletén helyeztek el zajmérő készüléket. A 24 órás folyamatos mérés szerint a zaj többször meghaladta az elmúlt napokban a határértéket.

Szalkai István elismerte, hogy a kerület egyszer már elvesztett a bíróságon egy birtokháborítási pert a fesztivállal kapcsolatban, de úgy vélte, hogy jelenleg sokkal jobb technikával mérik a zajt, mint akkor.

Hozzátette, hogy a rendezvény kezdete előtti zajméréseket nem tartja megfelelőnek.

Gerendai Károly, a fesztivál főszervezője úgy reagált, hogy ismeri a mérés alapján készült grafikonokat, de gyanúsnak tartja azokat.

A folyamatos zajszint mellett hirtelen kiugrásokat látni a grafikonon, ami egy koncerten nem lehetséges, inkább okozhatja egy arra haladó teherautó vagy repülőgép.

Gerendai Károly hozzátette, szeretnének maguk is részt venni a méréseken, hogy együtt derítsék ki, mi okozza a kiugrásokat a zajgrafikonon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×