eur:
388.92
usd:
361.95
bux:
67945.5
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Fidesz: a kormány hozza nyilvánosságra a közalkalmozatti bértáblát

A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy még az önkormányzati választások előtt hozza nyilvánosságra, milyen változtatásokat tervez a közalkalmazotti bértáblában.

Révész Máriusz, a Fidesz országgyűlési képviselője hangsúlyozta: értesülése szerint a kormány úgy akarja átalakítani a bértáblát, hogy jelentős forrásokat tudjon kivonni a közszférából.

A politikus úgy fogalmazott: a Gyurcsány-kormány ezzel merényletet hajt végre a 600 ezer közalkalmazott ellen.

Kovács Tibor, az MSZP frakcióvezető-helyettese közölte: a haladáshoz nem elég csak általában beszélni a reformokról, konkrét lépésekre van szükség.

"A Fidesz láthatóan erre nem hajlandó, fél mindentől, ami új, és a régi Magyarország sokszor igazságtalan viszonyait szeretné konzerválni. Nemet mond a régiókra, a szonda megfújására, és most úgy tűnik, hogy nemet mond a teljesítményelvre is a közszférában" - tette hozzá.

Danks Emese kormányszóvivő az InfoRádió megkeresésére azt mondta: a kabinet szerint racionalizálni kell a közigazgatást, a közalkalmazotti bértábla átalakításával vagy eltörlésével pedig minőségi munkavégzésre akarják ösztönözni a közszféra dolgozói.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×