eur:
389.28
usd:
361.96
bux:
68141.32
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Lakos: a Siemens a felelős

A Combino villamosok körüli műszaki problémákért egyértelműen a villamosokat szállító Siemens a felelős - jelentette ki az InfoRádióban a fővárosi közgyűlés városüzemeltetési bizottságának szabad demokrata elnöke. Lakos Imre szerint természetes, hogy a választások előtt a főpolgármester-jelöltek megpróbálnak minél hangsúlyosabb politikai kérdést csinálni az ügyből.

Most jöttek elő olyan megmagyarázhatatlannak tűnő hibák, amelyek már a szállító cég felelősségét vetik fel - magyarázta Lakos Imre azt, hogy miért pont most kezdeményezte a főváros az új villamosok visszahívását.

A Siemens mint szállító az üzemeltetésben és a karbantartásban is felelősséget vállalt, így ez alatt a próbaüzem alatt is egyértelműen tudnia kell: mi okozza a problémát - vélekedett Lakos Imre, hozzátéve, hogy a cégnek ki kell vizsgálni a problémák okát, és magyarázatot kell adnia az üzemzavarokra.

A fővárosi közgyűlés városüzemeltetési bizottságának szabad demokrata elnöke szerint alapvetően egy műszaki, üzemeltetési kérdésről van szó, amelyben politikai indokok nem állnak a háttérben. Természetesen egy önkormányzati kampányban ebből a főpolgármester-jelöltek igyekeznek minél hangsúlyosabb politikai kérdést csinálni - jegyezte meg Lakos Imre.

A szabad demokrata politikus szerint a beszerzéskor is csak szakmai szempontok alapján döntöttek. Egyetlen politikusnak sem érdeke, hogy kárt okozzon a fővárosnak, hogy egy rossz megoldást kényszerítsen rá a városra - hangsúlyozta Lakos Imre.

"Egy nagyon jó projektben vannak olyan hibák, amelyek mindannyiunkat bosszantanak" - foglalta össze a helyzetet a városüzemeltetési bizottság elnöke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 16:15
×
×
×
×