eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Lopott árammal termelték a marihuánát

Kábítószer-termesztéssel és -terjesztéssel foglalkozó csoport tagjait fogta el a rendőrség Budapesten. A nyomozók szerint Magyarországon ilyen szintű és szervezett csoportot még nem sikerült elfogni.

A Budapesti Rendőr-főkapitány bűnügyi helyettese elmondta: hat hónapja figyelték annak a csoportnak a tagjait, akiket szerda éjjel fogtak el Budapest, Gyál, Szigetszentmiklós és Taksony területén.

Tóth Gábor hozzátette: a csoport három helyen termesztette a marihuanát, amely több száz fogyasztó ellátását biztosította, és meghatározó szerepe volt a budapesti kábítószer-piacon.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztályának vezetője közölte: a kereskedők a termesztőktől hetente 100-1400 gramm kábítószert vásároltak.

A titkos, majd később nyílt nyomozás során derült ki, hogy a marihuánát Gyálon, Szigetszentmiklóson és Taksony területén lévő családi házakban termesztették - tette hozzá Berki Antal.

Az alezredes megjegyezte: a nem büntetett előéletű gyanúsítottakat szerda éjjel fogták el, köztük van a csoport vezetője is.

Jelentős hasznot szüreteltek

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kábítószer bűnözés elleni osztályának vezetője közölte: a házkutatás során 2500 tő marihuanát foglaltak le.

A csoport tagjai másfél éve foglalkoztak termesztéssel. Havonta fejenként 800 ezer-egymillió forintot kerestek. Gyanúsított egy villanyszerelő is, aki kiépítette a termesztéshez szükséges szellőztetést és megoldotta, hogy a mérőórát kikerülve lophassák a családi házak az áramot.

Ródler Róbert hozzátette: egész pontos kimutatást és néhol teljesen korrekt termési naplót találtak, hogy mióta, hogyan és mennyi növény termett, abból szárítás után mennyi marihuána lett.

A nyomozók szerint Magyarországon ilyen szintű és szervezett társaságot eddig még nem sikerült elfogni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Durva csapadékcsúcsok, szélsőséges időjárás: mielőbbi óvintézkedéseket sürgetnek

Durva csapadékcsúcsok, szélsőséges időjárás: mielőbbi óvintézkedéseket sürgetnek

Egy frissen végzett kutatás szerint a válaszadók 37 százaléka a csatornázás segítségével egyszerűen megszabadulna az értékes esővíztől. Minden második városlakó pedig a betonfelületek csökkentését, illetve a víz tárolását, szikkasztását és hasznosítását tartja jó megoldásnak – mondta az InfoRádióban Feitel Balazs, az Ipsos Zrt. ügyvezető igazgatója.

Moszkva: a Steadfast Defender a hidegháborús gondolkodásmódhoz való végleges visszatérés

Moszkva szerint a hadgyakorlat annak bizonyítéka, hogy a NATO egy Oroszországgal szembeni esetleges fegyveres konfliktusra készül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×