eur:
389.63
usd:
363.67
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Mire lehet költeni 8 ezer milliárdot?

Augusztus 1-jén indul az Új Magyarország Fejlesztési Terv társadalmi vitája - jelentette be a kormányfő. A fejlesztéspolitikai kormánybiztos szerint páratlan történelmi lehetőség előtt áll az ország.

Gyurcsány Ferenc parlamenti sajtótájékoztatóján elmondta: a kormánynak most az a feladata, hogy társadalmi vitákat kezdeményezzen az ország előtt álló olyan jelentős feladatokról, mint a nagy elosztó rendszerek átalakítása, az ország hosszabb távra szóló fejlesztési programja, illetve a Magyarország által az Európai Uniónak benyújtandó konvergenciaprogram.

A fejlesztéspolitikai kormánybiztos szerint a 2007-2013 közötti időszakra szóló Új Magyarország Fejlesztési Terv a foglalkoztatás és a növekedés programja.

Bajnai Gordon úgy fogalmazott: magyar és uniós forrásból rendelkezésre álló mintegy 8 ezer milliárd forintból 7 ezer milliárdot a regionális és ágazati programokra fordítanak a következő hét évben.

Fidesz: tarthatatlan a program

A Fidesz szerint a most elkészült program tarthatatlan, hiszen ebben a kormány még 2,5 százalékos inflációval és 4 százalékos gazdasági növekedéssel számol, de ezt a Gyurcsány-csomag miatt lehetetlen tartani.

Nógrádi Zoltán országgyűlési képviselő közölte: a Fidesz szerint kívánatos lenne, ha a kormány a társadalmi vita előtt ezt a programot véleményeztetné a Konvergencia Tanáccsal, majd pedig a parlament elé vinné.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×