eur:
388.83
usd:
363.33
bux:
68037.39
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Demszky Gábor: ezt a felelősséget vállalom

A nagykörúti villamosok hibái miatt nem, csak a problémák minél előbbi elhárításáért tartja magát felelősnek a főpolgármester. Demszky Gábor szerint a BKV vezetésének lett volna elég ideje arra, hogy felkészüljön az új villamosok üzembe állásával kapcsolatos feladatokra.

Az InfoRádió kérdésére, miszerint nem érez-e személyes felelősséget a nagykörúti villamos hibái miatt, a főpolgármester azt mondta: "Az én felelősségem az, hogy ha zavar van a főváros közlekedési vállalatának működésében, akkor közreműködjek annak elhárításában. Ezt a felelősséget vállalom, és megpróbálom annak lehetőségét csökkenteni, hogy a jövőben ilyen zavarok előforduljanak".

Demszky Gábor szerint ő mindent megtett annak érdekében, hogy a beruházás megfelelő finanszírozás mellett, megfelelő időben elindulhasson.

Nehéz független szakértőt találni

A városvezető emlékeztetett: először 2002-ben döntött a Fővárosi Közgyűlés a villamosok beszerzéséről, és ütemtervet is elfogadott; 2004-től pedig pontosan tudható milyen villamosok érkeznek, és ehhez milyen beruházásokra van szükség.

"Remélem, hogy a BKV vezetése mindezt feltárja a vizsgálóbizottság számára, és a vizsgálatnak köszönhetően megfelelő képet kapunk" - tette hozzá a főpolgármester.

Azzal kapcsolatban, hogy a BKV felügyelő bizottságának fideszes tagja elfogultsággal vádolta meg a vizsgálatot vezető egyetemi tanárt, Demszky Gábor azt mondta: nehéz lett volna olyan embert találni, aki még soha nem dolgozott a BKV-nak, és az illető nem egyedül, hanem egy szakmai stábbal végzi majd a vizsgálatot.

Az ellenzék másként látja

A fővárosi ellenzék részben vagy egészben Demszky Gábort tette felelőssé a nagykörúti villamos-infrastruktúra felújításának zavaraiért. Az MDF szerint az átépítés a főpolgármester választási kampányának lett az áldozata.

Tarlós István, a Fidesz és szövetségeseinek főpolgármester-jelöltje korábban azt mondta: a hibasorozat annyiban Demszky Gábor felelőssége, hogy a főváros részvénytársaságáról van szó; az elrendelt vizsgálat pedig arra emlékeztette Tarlós Istvánt, amikor a főpolgármester dudálással tüntetett a kátyúk ellen.

Demszky Gábor a BKV vezetését tette felelőssé a hibákért. A városvezető minősíthetetlennek és felelőtlennek nevezte a BKV eljárását az ügyben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×