eur:
392.17
usd:
366.71
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Nem fékhiba okozta az óvodások balesetét

Az elsődleges szakértői vélemények szerint mégsem a fék meghibásodása okozta azt a balesetet, amelyben 17 óvodás és négy felnőtt sérült meg Kecskeméten - erősítette meg az InfoRádiónak a Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az óvodásokat szállító autóbusz és egy betont szállító teherautó kedd délelőtt ütközött össze Kecskeméten. Az elsődleges adatok szerint az autóbusz vezetője nem adott elsőbbséget a tehergépkocsinak.

Az ütközés következtében a busz egy villanyoszlopnak ütközött, a teherautó pedig felborult.

A baleset után 17 gyereket és 4 felnőttet szállítottak kórházba, egy kisgyermek súlyos sérüléseket, három gyerek pedig fejsérülést szenvedett.

A busz vezetője súlyos, a tehergépkocsi vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett.

Nem fékhiba

A szakértői vélemények szerint a balesetet nem a fék meghibásodása okozta - mondta az InfoRádiónak a Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Hortobágyi István hozzátette: egyelőre nem hivatalos szakértői véleményről van szó, és a balesetet vizsgáló rendőrnek több olyan kérdése is volt, amely eldöntheti, hogy műszaki vagy emberi mulasztás okozta-e a balesetet.

A balesetet követően a busz sofőre fékhibára hivatkozott. A rendőrök a busz vezetőjét súlyos sérülései miatt még nem tudták kihallgatni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×