Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nem fékhiba okozta az óvodások balesetét

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az elsődleges szakértői vélemények szerint mégsem a fék meghibásodása okozta azt a balesetet, amelyben 17 óvodás és négy felnőtt sérült meg Kecskeméten - erősítette meg az InfoRádiónak a Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az óvodásokat szállító autóbusz és egy betont szállító teherautó kedd délelőtt ütközött össze Kecskeméten. Az elsődleges adatok szerint az autóbusz vezetője nem adott elsőbbséget a tehergépkocsinak.

Az ütközés következtében a busz egy villanyoszlopnak ütközött, a teherautó pedig felborult.

A baleset után 17 gyereket és 4 felnőttet szállítottak kórházba, egy kisgyermek súlyos sérüléseket, három gyerek pedig fejsérülést szenvedett.

A busz vezetője súlyos, a tehergépkocsi vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett.

Nem fékhiba

A szakértői vélemények szerint a balesetet nem a fék meghibásodása okozta - mondta az InfoRádiónak a Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Hortobágyi István hozzátette: egyelőre nem hivatalos szakértői véleményről van szó, és a balesetet vizsgáló rendőrnek több olyan kérdése is volt, amely eldöntheti, hogy műszaki vagy emberi mulasztás okozta-e a balesetet.

A balesetet követően a busz sofőre fékhibára hivatkozott. A rendőrök a busz vezetőjét súlyos sérülései miatt még nem tudták kihallgatni.