Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Csúcsminisztériumokat hozna létre a Fidesz

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Fidesz hatalomra jutása esetén tíz alá csökkentené a minisztériumok számát. Az összevonásra több alternatíva is létezik, az egyik elképzelés szerint például egy tárca alá kerülne a kultúra, az oktatás, az ifjúsági és sport - mondta az InfoRádiónak a Polgári Kormányzás 2006 Munkacsoport vezetője.

Navracsics Tibor szerint a kiindulópont az, hogy jelentősen csökkenteni kell a minisztériumok számát. Az 1990 óta hagyományosan 13-15 fős kormányt szeretnék a felére, vagy legalább tíz alá csökkenteni.

Ezt a Fidesz az egymással rokon területek összevonásával érné el - mutatott rá Navracsics Tibor, hozzátéve, hogy több alternatívában is gondolkodnak.

Az egyik változat szerint egy minisztérium alá tartozna a kultúra, az oktatás, az ifjúsági ügyek és a sport. Egy másik lehetséges változat szerint az ifjúsági ügyek egy másik humánpolitikai, például egy egészségügyi és szociálpolitikai minisztériumhoz kerülnének át.

A Polgári Kormányzás 2006 Munkacsoport vezetője az InfoRádiónak nem tudta megerősíteni a Népszabadságnak azt az információját, miszerint a Fidesz egy gazdasági csúcsminisztériumba vonná össze a pénzügyet, a közlekedést, az informatikát, a foglakoztatáspolitikát és a munkaügyet.

Navracsics Tibor ugyanakkor azt mondta: nem látná veszélyesnek ennyi terület összevonását.

"Konszenzus van a politikai erők között, a politikusok és az állampolgárok között is abban, hogy a mai magyar kormányzati rendszer pazarló, rosszul szervezett és rosszul működő" - hangsúlyozta a Polgári Kormányzás 2006 Munkacsoport vezetője.