eur:
390.23
usd:
364.26
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Több ezer orvost ellenőriz az OEP

Több ezer háziorvost és fogorvost ellenőriz március végéig az Országos Egészségbiztosítási Pénztár, miután kiderült, hogy sokan magánrendelőjük felszerelésére költötték az állami hiteltámogatást.

Az egészségbiztosító főosztályvezető-helyettese az InfoRádióban elmondta: azoknak, akiknél szabálytalanságot tárt fel a vizsgálat, a büntető kamatokkal együtt vissza kell fizetniük a pénzt.

Körösi László hozzátette: a csaknem 5.200 háziorvosi és 2.200 fogorvosi szolgálat közül eddig 60 rendelőt ellenőriztek, és az esetek 7 százalékában tapasztaltak kisebb-nagyobb visszaéléseket.

A főosztályvezető hozzátette: a vizsgálat eredményétől függően tesznek javaslatot a támogatási rendszer átalakítására.

Szólt arról is, hogy az elmúlt 4 évben több milliárd forint állami támogatást fizettek ki az orvosi rendelők korszerűsítésére.

A Magyar Orvosi Kamara túlzónak és igazságtalannak tartja az orvosok totális ellenőrzését - mondta az InfoRádiónak a szervezet elnöke. Éger István az InfoRádiótól értesült az ügyről. Szerinte néhány visszaélő miatt nem kellene az egész orvostársadalmat megbüntetni, mert emiatt még kevésbé lesz vonzó pálya a gyógyítás.

„Alávág a 21 lépés általunk komolyan támogatott programjának, a betöltetlen praxisok betöltését még nehezebbé teszi, még kevésbé lesz vonzó a háziorvosi pálya. Mindennek dacára nyilván költségvetési okokból a kormány meglépte ezt a megszorító intézkedést, amit nagy sajnálattal vettünk tudomásul” – fogalmazott Éger István.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×