eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Unsplash.com

Hoppon maradhatnak egyes iPhone-tulajdonosok - mutatjuk

A régebbi készülékek tulajdonosai lehet, hogy hiába várják az Apple mesterséges intelligenciás újdonságait.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, néhány nap van hátra az idei Worldwide Developer Conference-ig (WWDC), ahol az Apple leleplezi az iOS, az iPadOS, a tvOS, a macOS, a watchOS és a visionOS legújabb verzióit.

Az már tulajdonképp nyílt titok, hogy az esemény középpontjában az a mesterséges intelligencia lesz, melynek bemutatásával az Apple egy kicsit megcsúszott: a ChatGPT-t 2022 novemberében adták ki a publikumnak, azóta pedig szinte minden nagy techcég bevezetette a saját megoldását. Kivéve a cupertinóiak.

Ugyan a cég az elsők között vezetett be hasonló digitális asszisztenst 2011-ben (Siri), ez azóta nem fejlődött érdemben, és mára kifejezetten „buta” lett a konkurensekhez mérten – jegyzi meg a hvg.hu.

A június 10-i eseményen várhatóan egy sor MI-újítás mellett a Sirit is felturbózzák a legfejlettebb mesterséges intelligenciával: Mark Gurman, a Bloomberg szakírója szerint a felokosított asszisztens képes lesz irányítani az iPhone egyes részeit – alkalmazásait, funkcióit –, bár a külső fejlesztők appjait nem, és egyszerre több parancsot sem fog tudni feldolgozni.

Egyes MI-funkciók az eszközön futnak majd, míg mások szükségszerűen a felhőben. De

jó eséllyel sokan ki fognak szorulni a körből, akik nem a legújabb eszközökkel rendelkeznek: iPhone 15 Pro és M4 processzorral szerelt iPad Pro lesz szükséges egyes MI-funkciókhoz

– írja a Gizmodo.

Természetesen ez még nincs kőbe vésve, és bizonyára azok is kapni fognak új funkciókat, akik nem a legújabb iPhone-okkal rendelkeznek. A mesterséges intelligencia eszközön történő futtatása azonban hardverigényes folyamat, így reálisnak tűnik a korábbi eszközök kihagyása.

Június 10-én minden kiderül, de a bemutató még nem jelenti majd az új rendszerek érkezését: néhány hónapos tesztidőszak következik, és várhatóan ősszel fut be az új funkciókat hozó iOS 18.

Címlapról ajánljuk
A határ a csillagos ég - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben
Új EU-frakció

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 29. 22:00
×
×
×
×