eur:
390.17
usd:
365.4
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Abstract Technology Binary Code Dark Red Background. Cyber Attack, Ransomware, Malware, Scareware Concept
Nyitókép: WhataWin/Getty Images

Új androidos kártevő pusztít: SMS-ben támad, és a banki adatainkat is viszi

Újból feltűnt a SpyNote nevű androidos trójai program, mindent visz a telefonunkról, és nehezen lehet kiirtani.

Igencsak veszélyes, az androidos mobilokat célzó trójai vírust fedeztek fel: a SpyNote a pénzügyi adatokra utazik – írja a hvg.hu.

Ez nem egy klasszikus értelemben vett trójai, hanem SMS-ben terjedő adathalászat, az üzenetben egy APK telepítőfájl letöltésére kérik a felhasználót, és ha ez valaki megtette, meg is fertőzte a készülékét. Ezután még kér a kártékony program jogköröket is különböző dolgokhoz, majd elrejtőzik a felhasználó elől.

A kapott jogkörökkel hang- és videófelvételeket készíthet, akár hívás közben is, minden érintést naplózhat, továbbá ellophatja a felhasználónév-jelszó párosokat is a különböző szolgáltatásokhoz, és a helyadatokhoz is hozzáfér, így akár a banki adatokat is megszerezheti, mely súlyos visszaélésekre ad lehetőséget.

Megszabadulni sem könnyű tőle: csak a készülék teljes gyári visszaállítása jelenthet megoldást, mely egy körülményes, ám kényszerű folyamat.

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×