eur:
389.73
usd:
363.95
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Digital generated image of syringe filling of COVID-19 vaccine from bottle against viruses on blue background.
Nyitókép: Andriy Onufriyenko/Getty Images

Lehet, hogy félresikerült az omikronvakcina

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy az állatkísérleti fázisban álló Covid-oltás ne lenne hatékony, csak azt vetíti előre, hogy az eddig oltásokhoz képest nem látszik számottevőnek az előrelépés.

Javában folynak a koronavírus omikron variánsa ellen kifejlesztett Pfizer-tesztek, az előzetes, állatkísérleti eredmények - amint azt a hvg.hu a Nature szaklapra hivatkozva írja - nem túl biztatóak, mivel nem nyújtanak nagyobb védelmet, mint a három korábbi oltás. Ez az a vakcina, amelyre Magyarország 9,5 millió előrendelést adott le.

Az oltás fejlesztése azért vált szükségessé, mert a variáns genomja közel 50 genetikai elváltozást "tud" a vuhani vírushoz képest, ezek legnagyobb része, 32, a vírus S-fehérjéjén található aminosavat módosítja.

A valóságos hatékonyságról márciusra várható bejelentés, és egyelőre az is igaz, hogy túl kevés állatot érintettek az eddigi kisérletek.

A mostani eredmények nem azt jelentik, hogy ai omikronoltás nem megfelelő, mindössze azt, hogy nincs jelentős eltérés a korábbi oltások eredményeihez képest.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×