eur:
389.19
usd:
362.62
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Omikron szupermutáns - Ezt kéri most a WHO

"Maradjanak nyitva a határok!"

A határok nyitva tartására szólított fel vasárnap az Egészségügyi Világszervezet (WHO), mivel világszerte szaporodnak az afrikai országokat érintő utazási korlátozások a koronavírus omikron nevű új variánsának a megjelenése miatt.

"A WHO az afrikai országok oldalán áll, és szorgalmazza, hogy hagyják nyitva a határokat" - olvasható az ENSZ egészségügyi szakosított szervezetének a közleményében, amely felszólítja az országokat, hogy kockázatfelmérésen alapuló tudományos megközelítéssel álljanak a kérdéshez.

"Létfontosságú, hogy támogassuk az adataikat átlátható módon kezelő országokat, hiszen ez az egyetlen módja annak, hogy biztosítsuk: időben kapunk meg fontos adatokat" - figyelmeztetett a WHO.

Az omikron variáns megjelenéséről beszámoló dél-afrikai hatóság szerint a légijáratok betiltása, amely befolyással van a gazdaságra és az idegenforgalomra, elrettentheti a jövőben az országokat attól, hogy szankcióktól félve hírt adjanak az újabb esetleges variánsok felfedezéséről.

Számos - elsősorban európai - ország függesztette fel a dél-afrikai országokból érkező légi járatokat. Pénteken az Egyesült Államok, Szaúd-Arábia és az Egyesült Arab Emírségek lezárták a határaikat az Afrikának ezen térségéből érkezők előtt.

A Dél-afrikai Köztársaság által először november 24-én jelentett, omikron nevet kapott új SARS-CoV-2-variánst a WHO aggasztónak ítélte, mondván gyorsabb mértékben terjedhet más változatokhoz képest és az újrafertőződés fokozott kockázata is fenn áll az új típusú koronavírus eddig ismert variánsaihoz képest.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×