eur:
393.61
usd:
364.78
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Genetikailag kódolt a macsó viselkedés

Vannak férfiak, akik különösen hajlamosak a macsó és kötekedő viselkedésre. Amerikai tudósok szerint azonban ezt nem a nevelés, vagy a környezet, hanem egy agresszivitás-gén okozza.

A pittsburghi egyetem összesen 500 európai férfi bevonásával végzett kutatása azt mutatta, hogy a heves vérmérséklet és a kötekedő hajlam az emberi szervezet két génjével van összefüggésben.

Az egyik gén annak az enzimnek a termelését szabályozza, amely a szervezet szerotonin szintjének meghatározásáért felelős. Azok, akikben a gén alacsony aktivitású, sokkal hajlamosabbak az erőszakra.

Az agresszív viselkedést befolyásolja az a gén is, amely azokért a receptorokért felelős, amelyeken keresztül az ember hangulatáért felelős szerotonin hatni képes az idegrendszerre.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×