eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A rosszcsont fiúk 2 millióval többe kerülnek évente

Egy rossz gyerek felnevelése drága "mulatság", nemcsak a szülőknek, de a társadalomnak is. Egy komoly problémákat okozó gyerek ugyanis Nagy-Britanniában évi plusz 6 ezer fontjába, vagyis extra 2,2 millió forintjába kerül az egészségügynek, a családsegítő szolgálatnak, a közoktatásnak, és persze a szülőknek.

Először is ott vannak az állandó utak a baleseti osztályra, azután az extra iskolai költségek, a családot segítő szociális munkások, és a gyermekpszichológus fizetése.

A legtöbb plusz költsége azonban így is a szülőknek van: a lakásban rendszeresen keletkező károk kijavítása, az állandó gyermekfelügyelet megoldása, és a munkából kiesett extra napok évente átlagosan 4637 fontot emésztenek fel - állítják a Londoni Pszichiátriai Intézet munkatársai.

A kutatók 80 kezelhetetlen óvodás, illetve elsős-másodikos kisgyerek szüleit kérdezték meg. A gyerekek háromnegyede volt fiú, és mindegyikük a legantiszociálisabb 1 százalékba tartozott: ellenségesek, dacosak, agresszívak és destruktívak voltak.

Az antiszociális viselkedésből könnyen lesz bűnözés

A kutatók szerint az antiszociális viselkedés már akár 2-3 éves korban is megmutatkozhat, és ha nem kezelik idejében a problémát, erőszakhoz, bűnelkövetéshez, labilis kapcsolatokhoz és pszichológiai problémákhoz vezethet idősebb korban.

Egy tanulmány szerint azok a gyerekek, akiket 10 évesen még mindig antiszociális viselkedés jellemez, tízszer annyi pénzébe kerülnek a társadalomnak 28 éves korukig, mint a normálisan viselkedő gyerekek.

Ennek ellenére még mindig inkább társadalmi, és nem orvosi problémaként kezelik a jelenséget, és a fiatalok lelki egészségére még mindig csak évi 10 fontot szánnak gyerekenként. Az összeg nagy része ráadásul az életveszélyes esetekre: a depressziós, anorexiás, kábítószert fogyasztó fiatalokra megy el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×