eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed
Nyitókép: MTI/AP/Thibault Camus

Kínaiak nyerték az első párizsi aranyérmeket

A kínai Huang Jü-ting, Seng Li-hao kettős nyerte meg a párizsi játékok első döntőjét.

Az alapversenyt is megnyerő kínai Huang Jü-ting, Seng Li-hao kettős szerezte meg az aranyérmet a sportlövők a légpuskás vegyes csapatoknak kiírt versenyében. A döntőben 16-12-re verték a dél-koreai Keum Dzsihjon, Pak Hadzsun kettőst. A bronzérmes a kazah Alekszandra Le, Iszlam Szatpajev duó.

A győztes kínai Huang Jü-ting mindössze 17 éves, pályafutása első olimpiáján rögtön nyert. A 19 éves Seng Li-hao második lett Tokióban.

Ezt a számot Tokióban is kínaiak nyerték, Csian Jang és Jang Hao-zsan lett akkor az első. Szintén hasonlóan a három évvel ezelőtti játékokhoz, Kína nyert az első aranyérmet, akkor a programban a női légpuskások egyéni versenye volt az első a sorban, azt Csian Jang nyerte.

A számnak voltak magyar indulói, Mészáros Eszter és Péni István a huszadik helyen végeztek a huszonnyolcas mezőnyben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Orosz kémpara miatt nő a szakadék Magyarország és az EU-tagállamok között

Orosz kémpara miatt nő a szakadék Magyarország és az EU-tagállamok között

Bőven lett volna téma az Európai Unió külüminiszterei találkozóján, de megint Magyarország került a főszerepbe, ami tovább mélyítette a szakadékot a kormány és a többi EU-tagállam között. A fegyverszállítások és Ukrajna támogatása kapcsán megint kiéleződött a feszültség, és ismét napirendre került az oroszok számára megnyitott, kibővített jogkörrel bíró Nemzeti Kártya nevű tartózkodási engedély ügye. A konfliktus elmélyülése még inkább aláássa a magyar EU-elnökség mozgásterét.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 1. 07:00
×
×
×
×