eur:
390.35
usd:
359.21
bux:
73105.32
2024. július 26. péntek Anikó, Anna
Milák Kristóf a 200 méteres férfi pillangóúszás döntőjében a Debreceni Sportuszodában 2022. április 21-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Sós Csaba „ártatlan” hírt közölt Milák Kristófról

Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya szerint több területen is akad probléma a párizsi olimpián, és a szakember azt is elárulta, hogy Milák Kristóf váltóban nem úszik majd a francia fővárosban.

„Vegyesek a tapasztalataink, hiszen a transzportunk az olimpiai faluból például katasztrofális, harmincöt perc és másfél óra között mozog a dolog, volt olyan sofőr, aki úgy eltévedt, hogy visszament a faluhoz. Az étel a versenyzők szerint elég silány, és gyakran előfordul, hogy el is fogy” – nyilatkozott a kapitány egy nappal a szombati rajt előtt a közmédiának a medencés versenyek helyszínén, a harmincezer néző befogadására is alkalmas La Défense Arénában.

Hozzátette, a kialakított medence vízmélysége a világeseményeken megszokott három méteres helyett csak kétméteres, így a „fizika szabályainak” megfelelően várhatóan lassabbak lesznek majd a versenyek, hiszen a hullámok sokkal jobban visszaverődnek, s véleménye szerint jóval kevesebb világcsúcs fog születni.

„Persze ami nekünk a legfontosabb, hogy van a medencében víz, a mélység mindenkinek ugyanannyi lesz, a melegítő medence pedig akkora, amekkorát még nem láttam. A nézőtér hatalmas, biztos vagyok benne, hogy remek hangulatú versenyeket láthat majd a közönség” – mondta a szakember.

Sós Csaba Milák Kristóffal kapcsolatban elárulta, az, hogy még nem érkezett meg Párizsba, nem befolyásolja az egyéni szereplését, hiszen nincs időeltolódás, otthoni körülmények között pedig nyugodtabban készülhet.

„Az elmúlt időszakban azt gondolom, ez a legártatlanabb hír vele kapcsolatban”

– fogalmazott.

Hozzátette, a 200 méter pillangó címvédője már a júniusi, belgrádi Európa-bajnokságot követően megbeszélte vele, hogy csak egyéniben indul majd, így a 4x100 méteres férfi váltó a Németh Nándor, Kós Hubert, Szabó Szebasztián, Jászó Ádám összeállításban ugrik medencébe.

„Azt gondolom, ez a váltó nélküle is nagyon erős, és reális esélye van a döntőbe jutásra” – fűzte hozzá a szövetségi kapitány.

Az úszóversenyek előfutamai minden nap 11 órakor kezdődnek a Paris La Défense Arénában, míg az elődöntőket és a finálékat 20.30-tól rendezik.

Címlapról ajánljuk
Őrültségből valóság: minden, amit az olimpiai megnyitóról tudni lehet

Őrültségből valóság: minden, amit az olimpiai megnyitóról tudni lehet

Balett a háztetőn, kötéltáncosok a Szajna felett, úszó zongora, lézershow az Eiffel-toronnyal – csak néhány, már publikus részlet a párizsi olimpia pénteki megnyitó ünnepségéről. A szervezők a francia történelem és kultúra sokszínűségét mutatják meg közel négy órában, egyedi körülmények között.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.26. péntek, 18:00
Sós Csaba
a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×