eur:
396.07
usd:
354.72
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
05 July 2024, Baden-WĂźrttemberg, Stuttgart: Soccer, UEFA Euro 2024, European Championship, Spain - Germany, final round, quarter-final, Stuttgart Arena, Germanys Jamal Musiala (l-r) in action against Spains Aymeric Laporte, Marc Cucurella and goalkeeper Unai Simon. Photo: Tom Weller/dpa (Photo by Tom Weller/picture alliance via Getty Images)
Nyitókép: Tom Weller/picture alliance via Getty Images

Az UEFA végül beismerte, tizenegyest ért volna Cucurella kezezése

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hivatalosan elismerte, hogy hibás döntés született a nyári Európa-bajnokság német–spanyol negyeddöntőjében, amikor a bíró nem ítélt 11-est Marc Cucurella kezezése után.

A spanyol Relevo honlap idézett az UEFA játékvezetői bizottságának jelentéséből, amely szerint ebben az esetben „büntetőt kellett volna ítélni”.

Cucurella kezezése 1–1-es állásnál történt a hosszabbításban, az angol Anthony Taylor azonban továbbot intett és a VAR sem avatkozott be. A meccset Mikel Merino 119. percben szerzett góljával a – később az Európa-bajnoki címet megszerző – spanyolok nyerték 2–1-re.

Két és fél hónappal az eset után a Relevo által nyilvánosságra hozott jelentés részletes eligazítást tartalmaz a játékvezetők számára: „az UEFA legújabb útmutatása szerint szigorúan büntetni kell, ha egy kezezés megakadályozza a kapura lövést és a legtöbb esetben büntetőt kell ítélni.” Kivétel, ha „a védekező játékos karja nagyon közel van a testéhez vagy hozzá is ér”.

Cucurella eseténél azonban „a játékos a kezével megakadályozta a kapura lövést, mert a karját nem a teste mellett tartotta, hanem attól távol”.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×