eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
2020. március 4-én Lausanne-ban készült kép Thomas Bach-ról, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, a NOB elnökéről egy sajtótájékoztatón. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2020. március 24-én bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztják a 2020-as tokiói nyári olimpia megrendezését.
Nyitókép: MTI/EPA-KEYSTONE/Jean-Christophe Bott

Zűr van a brisbane-i olimpia körül

Thomas Bach kacsának minősítette a hírt, amely szerint az ausztráliai Queensland állam fővárosa, Brisbane a 2032-es ötkarikás játékok megrendezésének lemondását fontolgatja.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság német elnökének cáfolatát az ötkarikás ügyekben járatos insidethegames.biz portál adta közre.

"Nyilvánvalóan valami álhírről van szó" - mondta Bach azt követően, hogy találkozott Queensland vezető képviselőivel.

Az esetleges visszalépéssel kapcsolatos találgatások azután erősödtek fel, hogy Steven Miles, Queensland miniszterelnöke bejelentette: leállítják a Gabba Stadion átépítését.

A rekonstrukció körülbelül 2,7 milliárd ausztrál dollárba (648 milliárd forint) kerülne, ehelyett a kormány úgy döntött, hogy egy új, 55 ezer férőhelyes stadiont építenek mintegy 3 milliárd ausztrál dollár költséggel.

"Mindig is azt mondtuk, hogy Queensland nagyszerű játékoknak ad otthont; soha nem állt szándékunkban lemondani őket" - idézte a portál a kormányfő szóvivőjét. A kormányzati közlemény szerint a 2032-es brisbane-i olimpia és paralimpia infrastrukturális kiadásait, a sportlétesítményekkel kapcsolatos költségeket a szövetségi és a queenslandi kormány közösen állja, és kiemelt cél, hogy a tervezett 7,1 milliárdos büdzsén belül maradjanak.

Brisbane a harmadik ausztrál város, amely olimpiát rendez, 1956-ban Melbourne, 2000-ben pedig Sydney volt a házigazda.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Betiltják a TikTokot az Egyesült Államokban - Mutatjuk, mi áll a háttérben

Betiltják a TikTokot az Egyesült Államokban - Mutatjuk, mi áll a háttérben

A héten az amerikai szenátus elfogadta, majd Joe Biden elnök aláírta a törvényt, amely 270 napot ad a kínai ByteDance-nek arra, hogy eladja a TikTok amerikai eszközeit, különben betiltják a platformot az USA-ban. A fő tulajdonosnak azonban úgy tűnik, hogy esze ágában sincsen megválni az amerikai operációtól és bíróságon fogja megtámadni az új törvényt. Ha ez a kísérlet kudarcot vall, a ByteDance valószínűleg inkább a kivonulás mellett dönthet, vagy a menthetőt mentve megpróbálhatja az aranyat érő algoritmusa nélkül értékesíteni a TikTokot - viszont egyes becslések szerint az algoritmus nélkül mindössze a harmadát érheti a platform.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 09:32
×
×
×
×