eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid
Nyitókép: Facebook/Fehérvár FC

Győzelem Kecskeméten - Ebből még fehérvári ezüst is lehet

Kihasználva a Paks botlását 8 pontra zárkózott 8 fordulóval a bajnokság vége előtt a Fehérvár.

A harmadik helyen álló Fehérvár 1-0-ra nyert szombaton a Kecskemét otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában.

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, mindkét csapat támadólag lépett fel, a hazaiak tűntek valamivel veszélyesebbnek. A kiegyenlített első húsz perc után a félidő derekán néhány percre beszorította ellenfelét a Kecskemét, közel állt a gólhoz, de nem sikerült betalálnia. A Fehérvár szórványos ellentámadásokat vezetett, s kissé váratlanul az egyik ilyenből megszerezte a vezetést: Christensen a 16-os jobb oldaláról eresztett el egy nem túl erős lövést, amelybe Varga Bence belepaskolt, de a kezei között végül a hálóba gurult a labda.

A vendégek 362 perces és közel egy hónapos bajnoki gólcsendjüket törték meg

ezzel. Az első játékrész hajrája is a hazaiaké volt, de a Fehérvár vonulhatott előnnyel a pihenőre.

A szünet után nyomás alá helyezte a fehérváriak kapuját a hazai csapat, a védelem azonban jól zárt, illetve a válogatottba is meghívott Tóth Balázs többször bravúrral hárított. Az 55. percben csereként pályára lépett Fiola Attila, aki sérüléséből felépülve több mint öt hónap után kapott ismét játéklehetőséget. A hajrához közeledve az iram kissé visszaesett, a Fehérvár elsősorban az eredmény tartására törekedett, a Kecskemét pedig fáradni látszott.

Az utolsó negyedórában nagyon sok volt a hiba, a játékmegszakítás, a reklamálás, teltek a percek, ez pedig a székesfehérváriaknak kedvezett, akiknek sikerült megőrizniük előnyüket a lefújásig - Tóth a 96. percben még védett egy nagyot.

A vendégek sorozatban elszenvedett három vereség után nyertek ismét és közel egy hónap elteltével voltak újra eredményesek a bajnokságban. A hazaiak idén először kaptak ki saját közönségük előtt.

OTP Bank Liga, 25. forduló:

Kecskeméti TE-Fehérvár FC 0-1 (0-1)

Széktói Stadion, v.: Vad II

gólszerző: Christensen (32.)

sárga lap: Katona L. (18.), Lukács (78.), Banó-Szabó (81.), Szűcs (95.), illetve Csongvai (3.), Schön (44.)

piros lap: Májer (a lefújás után)

Címlapról ajánljuk

Lenéző elemzés Svájcból - így látják a magyar válogatottat a meccs előtt

Az alpesi ország közmédiája szerint nincs mitől tartani, hiába jutott ki Magyarország az Eb-re veretlenül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Pattanásig feszült a helyzet: bármikor kirobbanhat az újabb pusztító háború

Pattanásig feszült a helyzet: bármikor kirobbanhat az újabb pusztító háború

Az elmúlt két hétben látványosan felpörögtek az események Izrael és a libanoni Hezbollah iszlamista szervezet között: a terroristák két napja példátlan rakétatámadást indítottak Izrael északi területei ellen, Jeruzsálem pedig több válaszcsapással reagált. Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) parancsnoksága szerint készen állnak arra, hogy bevonuljanak Libanon déli részébe, a gázai harcok intenzitásának csökkenésének hála ráadásul most már az erők megosztása miatt is kevésbé kell aggódniuk. De milyen valószínűséggel robbanhat ki egy újabb háború és milyen esélyekkel indulhat a Hezbollah a világ egyik legprofibb fegyveres ereje ellen? Nézzük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×