eur:
390.12
usd:
365.26
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
BARI, ITALY - OCTOBER 13:  Italy Head of Delegation Gianluigi Buffon looks on during pitch inspection at Stadio San Nicola on October 13, 2023 in Bari, Italy. (Photo by Claudio Villa/Getty Images)
Nyitókép: Claudio Villa/Getty Images

Növelné a méretet a kapuslegenda

A világbajnok kapus szerint a játékosok már nem akkorák, mint közel 140 éve, így logikus lenne a kapu méretén is változtatni.

Gianluigi Buffon nemrég egy érdekes gondolatot vetett fel: az javasolta, hogy növeljék meg a focikapu méretét - írja a Player.hu.

"A rokonaimmal és a feleségemmel beszélgettem erről a napokban. 1998-ban, amikor kezdtem, a Serie A öt legmagasabb játékosa között voltam. Tavaly, amikor a Parmában védtem Serie B-ben, még mindig az öt legmagasabb között voltam... de már csak a pályán lévő huszonkét játékos közül! Elkezdtünk ezen gondolkodni...

a focikapuk méretét 1875-ben határozták meg. Valószínűleg túl nagyok voltak az akkori antropometriai értékekhez, míg néhány mai játékost és kapust elnézve nem biztos, hogy megfelelőek"

- fejtette ki álláspontját a kapus.

Maga Gianluigi Buffon 192 centiméter magas, nővérei, Guendalina és Veronica profi röplabdások, ezért nagyon is tisztában van azzal, hogy ebben a sportban is vitatkoznak a háló magasságán.

Persze annak is tudatában van, mint írja a lap, hogy nem az ő tiszte döntést hozni a focikapuk méretéről, vannak ezért felelős testületek, ahol meglátása szerint szem előtt tartják a kérdést.

"Egyfelől nagyobbak lettek a kapusok, de a mezőnyjátékosok is gyorsabbak, erősebbek, és kiszámíthatatlanok. A távoli lövéseknél jól látszik, mennyit számít, ha magasabb a kapus: harminc éve ötven lövésből tíz gól lett, ma már ötvenből három is sok. Sokkal nehezebb távolról gólt lőni egy kétméteres kapusnak" - tette hozzá a világbajnok.

Gianluigi Buffon korábban a laikusokkal szemben vette védelmébe a kapusokat, mondván, nem tudják elképzelni a valós méreteket,

az öt és feles területe megfelel egy lakás alapterületének – és ez igaz is, mivel kicsivel több mint száz négyzetméter, az 5,5 méteres szélessége mellett ugyanis 18,32 méter hosszú. Akori érvelése szerint kívülről nem lehet reálisan felmérni, hogy mondjuk egy kapus milyen magabiztossággal mozdul rá a beívelésekre egy ekkora területen belül - írja a sportmagazin.

Címlapról ajánljuk
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét
"Egyre kevesebben árulják el..."

A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

Átalakulóban vannak a közvélemény-kutatási módszerek, mivel egyre kevesebben hajlandók elárulni, hogy mely pártra szavaznának. A kutatócégek összefogást sürgetnek a szakmai hitelesség visszaszerzése és megtartása érdekében. Egyebek közt ezt hangoztatták a jelentősebb közvélemény-kutató cégek vezetői a Századvég Alapítvány konferenciáján.

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×