eur:
389.48
usd:
361.76
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Match ball lying on the parquet near 9 m line.
Nyitókép: Dziurek/Getty Images

Vendégként verte a BL-címvédőt a Veszprém

A Veszprém 33–28-ra nyert a címvédő német SC Magdeburg otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában, csütörtökön.

A vendégek keretéből Bjarki Már Elísson és Nagy Benedek hiányzott, a hazaiaknál Gisli Kristjansson és Lucas Meister nem játszott.

Remekül játszott a bajnoki és Magyar Kupa-címvédő Veszprém az egész első félidőben, a Magdeburg csak 3-2-nél és 4-3-nál tudott vezetni, és bár Michael Damgaard, illetve Tim Hornke góljaival a folytatásban is jól tartotta magát, a 22. percben már három találattal jobban állt a vendégcsapat, amely elsősorban támadásban remekelt. Nagy volt az iram, folyamatos játék jellemezte az első félidőt, ami 21-18-as veszprémi vezetésnél ért véget.

A németek a második felvonás elején mínusz négyről felzárkóztak 22-21-re, ekkor azonban ismét lendületbe került a vendégcsapat, és a mérkőzés háromnegyedénél már hattal vezetett. A játék képe nem változott jelentősen, a Magdeburg nem tudott eléggé keményen, hatékonyan védekezni, amit ellenfele nagyszerűen használt ki. A házigazdák igyekeztek felzárkózni, de nem jártak sikerrel, így a Veszprém meglepetésre nagyon magabiztosan, imponáló támadójátékkal győzött.

Ludovic Fabregas hat, Gasper Marguc, Nedim Remili és Agustín Casado öt-öt góllal, Rodrigo Corrales kettő, Ignacio Biosca García hat védéssel járult hozzá a sikerhez. A németeknél Michael Damgaard hatszor, Felix Claar és Ómar Ingi Magnusson öt-öt alkalommal talált be.

A két csapat kilencedik egymás elleni tétmérkőzésén négy német siker és egy döntetlen mellett ötödször győzött a Veszprém.

A bakonyiak egy hét múlva a francia Montpellier-t fogadják, a Szeged pedig ugyanazon a napon a német bajnok THW Kiel vendége lesz a BL csoportkörében.

Eredmény, csoportkör, 1. forduló, B csoport:

SC Magdeburg (német)-Telekom Veszprém 28-33 (18-21)

lövések/gólok: 40/28, illetve 46/33

gólok hétméteresből: 6/5, illetve 4/2

kiállítások: 4, illetve 6 perc

korábban:

A csoport: OTP Bank-Pick Szeged - Paris Saint-Germain (francia) 29-31 (13-16)

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 20:50
2024. május 3. 18:02
×
×
×
×