eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Burián Katalin a női 200 méteres hátúszás előfutamában a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizesközpontban 2021. július 29-én. Burián továbbjutott 200 méter háton.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Úgy tűnik, a 200 m hát lesz a vb magyar száma

A férfiak után a nőknél is két továbbjutónk van.

Szabó Szebasztián 50 méter gyorson, Szabó-Feltóthy Eszter és Burián Katalin pedig 200 méter háton jutott tovább a délelőtti előfutamokból a fukuokai vizes világbajnokság medencés úszóversenyeinek hatodik napján.

A pénteki program a férfi 100 méter pillangó selejtezőivel indult, Kós Hubert végül a 200 méter hát esti döntője miatt nem állt rajtkőre, így csak Márton Richárd képviselte a magyar színeket.

A 200 méter pillangón hetedik Márton egyéni csúcsától (51.70) jócskán elmaradva 52.31 másodperces idővel összesítésben 27. lett, így nem jutott tovább a középdöntőbe.

"Azért jó lett volna még egyet úszni, de ez most így sikerült, most a legfontosabb a váltó" - nyilatkozta az MTI-nek a 23 éves magyar versenyző.

Női 200 méter háton az áprilisi országos bajnokságon az olimpiai szintet már teljesítő Szabó-Feltóthy Eszter 2:10.38 perces eredménnyel a kilencedik míg Burián Katalin 2:11.94-gyel pont a 16. helyen jutott tovább.

"A hatodik napja már ez a világbajnokságnak, én viszont most versenyeztem először. Ennek megfelelőn még nem igazán tudtam, mire számítsak. A futamom nem volt olyan erős, így tudtam velük tartani a lépést, délután pedig megpróbálok magamból mindent kiadni" - mondta Szabó-Feltóthy Eszter.

Burián Katalin elárulta, bőven tartalékolt, de nem gondolta volna, hogy éppen csak becsúszik majd az elődöntőbe: "Azt érzékeltem, hogy jó helyen vagyok, ki is engedtem a végén, jól is jöttem, de eléggé meglepett az idő. Délután ez sokkal jobb lesz, de majd kiderül, hogy az mire elég, hiszen azért érzem, hogy nem úsztam még más számokat eddig, jövőre mindenképpen szeretnék százon is indulni" - jegyezte meg a magyar versenyző.

Férfi 50 méter gyorson, hagyományosan a vb-k legnépesebb számában, 13 előfutamot rendeztek, Szabó Szebasztián egyéni legjobbjától (21.60) - amellyel tavaly a Duna Arénában negyedik lett - mindössze hét századdal elmaradva, 21.67 másodperccel csapott célba, és a második idővel készülhet a középdöntőre.

"Ez volt a terv, nagyon jól sikerült, főleg a tavalyi döntős időhöz képest. Ugyan nem készültünk az ötven pillangóra, de kicsit nehéz volt feldolgozni, hogy ott nem sikerült. Itt mindenképpen szerettem volna javítani" - nyilatkozta az MTI-nek Szabó, aki ezúttal is megjegyezte, az országos csúccsal (21.42) továbbra is nagyon elégedett lenne, és akkor "biztos jó lesz a helyezés is."

A 4x200 méteres gyorsváltók előfutamai során a Németh Nándor, Márton Richárd, Holló Balázs, Rasovszky Kristóf összetételű magyar csapat 7.11.15 perces idővel csak a 15. lett összesítésben, így nem jutott tovább. A magyarok egy évvel ezelőtt a Duna Arénában - Rasovszky helyett akkor Milák Kristóf úszott - ötödikek voltak, Rómában pedig Európa-bajnoki címet nyertek.

Márton a futam után azt mondta, "Milák távollétében mintha egy Forma-1-es futamon indultak volna kerekek nélkül."

A délelőtti program a női 800 méter gyors előfutamaival zárult, Késely Ajna 8:28.23. perces idővel a 10., a nyíltvízi váltóval ezüstérmes 18 esztendős Fábián Bettina pedig 8:39.63-mal a 24. helyen végzett, így egyikük sem jutott a nyolcas döntőbe.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Betiltják a TikTokot az Egyesült Államokban - Mutatjuk, mi áll a háttérben

Betiltják a TikTokot az Egyesült Államokban - Mutatjuk, mi áll a háttérben

A héten az amerikai szenátus elfogadta, majd Joe Biden elnök aláírta a törvényt, amely 270 napot ad a kínai ByteDance-nek arra, hogy eladja a TikTok amerikai eszközeit, különben betiltják a platformot az USA-ban. A fő tulajdonosnak azonban úgy tűnik, hogy esze ágában sincsen megválni az amerikai operációtól és bíróságon fogja megtámadni az új törvényt. Ha ez a kísérlet kudarcot vall, a ByteDance valószínűleg inkább a kivonulás mellett dönthet, vagy a menthetőt mentve megpróbálhatja az aranyat érő algoritmusa nélkül értékesíteni a TikTokot - viszont egyes becslések szerint az algoritmus nélkül mindössze a harmadát érheti a platform.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 09:32
×
×
×
×