eur:
369.04
usd:
342.47
bux:
49342.40
2023. június 8. csütörtök Medárd
London, 2016. január 2.Mesut Özil, az angol Arsenal játékosa az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott Arsenal-Newcastle mérkőzésen a londoni Emirates Stadionban 2016. január 2-án. (MTI/EPA/Andy Rain)
Nyitókép: MTI/EPA/Andy Rain

Mesut Özil: fogalmam sincs, mi lesz most az életemmel

A visszavonuló labdarúgó számára annyi világos, hogy most lányaira és feleségére szeretne koncentrálni.

Egyelőre nincsenek konkrét tervei a visszavonulását szerdán bejelentő Mesut Özil világbajnok német futballistának, aki most elsősorban a családjára akar koncentrálni.

A 34 éves játékos a Marca című spanyol sportnapilap pénteki számában közölt interjúban úgy fogalmazott, fogalma sincs, mi fog történni vele a következő hónapokban és években.

"Mindenekelőtt a családommal, a feleségemmel és két csodálatos lányommal töltök majd sok időt itt, Törökországban" - jelentette ki a 92-szeres német válogatott középpályás, aki 2014-ben nyert vb-t.

"Jelenleg nem szerepel a terveim között, hogy edző legyek, vagy bármilyen más módon közel maradjak a labdarúgáshoz. Élvezni szeretném a nyugalmat, hiszen bárki, aki figyelemmel követte a pályafutásomat, tudhatja, hogy nem igazán szeretem a reflektorfényt" - nyilatkozta Özil.

A középpályás elmondta,

2010 nyarán nemcsak a Real Madrid, hanem az FC Barcelona is le akarta igazolni

a Werder Brementől, de egészen más jellegű volt a királyi gárda és a katalán sztárklub érdeklődése.

"A Realnál José Mourinho abban az időszakban indított el egy sor változtatást, nekem pedig VIP-túrát adott, megmutatta a stadiont és az összes trófeát, amit nyertek. Ettől libabőrös lettem. A barcelonai látogatásom már kevésbé volt szép, kiábrándított ugyanis, hogy az akkori edző,

Josep Guardiola még arra sem vette a fáradságot, hogy személyesen találkozzon velem"

- mesélte Özil.

Pályafutása csúcsaként a 2014-es világbajnoki döntő estéjét nevezte meg a Schalkéban, a Bremenben, a Realban, az Arsenalban, valamint a török Fenerbahcéban és Basaksehirben is szerepelt labdarúgó.

"Az a riói este volt a legjobb, amit átéltem a karrierem során" - jelentette ki, és szintén meghatározó élményként említette azt a napot, amikor 2013-ban elhagyta a Real Madridot az Arsenal kedvéért.

"Nehéz pillanat volt az a számomra, és emlékszem, amint a repülőgép felszállt, elkezdtek potyogni a könnyeim, mert abban a pillanatban tudatosult bennem, hogy vége van" - mondta Özil, aki a vb-cím mellett a Real Madriddal spanyol bajnokságot nyert, az Arsenallal pedig négyszer is kupagyőzelmet ünnepelhetett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. június 8. 17:07
×
×
×
×