eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
London, 2016. január 2.Mesut Özil, az angol Arsenal játékosa az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott Arsenal-Newcastle mérkőzésen a londoni Emirates Stadionban 2016. január 2-án. (MTI/EPA/Andy Rain)
Nyitókép: MTI/EPA/Andy Rain

Mesut Özil: fogalmam sincs, mi lesz most az életemmel

A visszavonuló labdarúgó számára annyi világos, hogy most lányaira és feleségére szeretne koncentrálni.

Egyelőre nincsenek konkrét tervei a visszavonulását szerdán bejelentő Mesut Özil világbajnok német futballistának, aki most elsősorban a családjára akar koncentrálni.

A 34 éves játékos a Marca című spanyol sportnapilap pénteki számában közölt interjúban úgy fogalmazott, fogalma sincs, mi fog történni vele a következő hónapokban és években.

"Mindenekelőtt a családommal, a feleségemmel és két csodálatos lányommal töltök majd sok időt itt, Törökországban" - jelentette ki a 92-szeres német válogatott középpályás, aki 2014-ben nyert vb-t.

"Jelenleg nem szerepel a terveim között, hogy edző legyek, vagy bármilyen más módon közel maradjak a labdarúgáshoz. Élvezni szeretném a nyugalmat, hiszen bárki, aki figyelemmel követte a pályafutásomat, tudhatja, hogy nem igazán szeretem a reflektorfényt" - nyilatkozta Özil.

A középpályás elmondta,

2010 nyarán nemcsak a Real Madrid, hanem az FC Barcelona is le akarta igazolni

a Werder Brementől, de egészen más jellegű volt a királyi gárda és a katalán sztárklub érdeklődése.

"A Realnál José Mourinho abban az időszakban indított el egy sor változtatást, nekem pedig VIP-túrát adott, megmutatta a stadiont és az összes trófeát, amit nyertek. Ettől libabőrös lettem. A barcelonai látogatásom már kevésbé volt szép, kiábrándított ugyanis, hogy az akkori edző,

Josep Guardiola még arra sem vette a fáradságot, hogy személyesen találkozzon velem"

- mesélte Özil.

Pályafutása csúcsaként a 2014-es világbajnoki döntő estéjét nevezte meg a Schalkéban, a Bremenben, a Realban, az Arsenalban, valamint a török Fenerbahcéban és Basaksehirben is szerepelt labdarúgó.

"Az a riói este volt a legjobb, amit átéltem a karrierem során" - jelentette ki, és szintén meghatározó élményként említette azt a napot, amikor 2013-ban elhagyta a Real Madridot az Arsenal kedvéért.

"Nehéz pillanat volt az a számomra, és emlékszem, amint a repülőgép felszállt, elkezdtek potyogni a könnyeim, mert abban a pillanatban tudatosult bennem, hogy vége van" - mondta Özil, aki a vb-cím mellett a Real Madriddal spanyol bajnokságot nyert, az Arsenallal pedig négyszer is kupagyőzelmet ünnepelhetett.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×