eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Moszkva, 2018. július 23.2018. június 14-én az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon készített kép Mesut Özilról, a németek török származású középpályásáról edzés közben Moszkvában. Özil július 22-én bejelentette, hogy az elmúlt időszakban őt ért támadások miatt lemondja a német válogatottságot. Özilt rengeteg kritika érte többek között azért, amiért májusban közös fotón szerepelt a török elnökkel, Recep Tayyip Erdogannal. (MTI/AP/Michael Probst)
Nyitókép: MTI/AP/Michael Probst

Visszavonult Mesut Özil

A világbajnok futballista nemrég még Szaiai Attilával játszott a Fenerbahcéban.

Befejezte pályafutását Mesut Özil, a németek világbajnok futballistája.

A 34 éves játékos, aki 92 alkalommal lépett pályára a Nationalelfben, a közösségi oldalain jelentette be a döntését, amely azonnali hatályú.

"Az elmúlt hetekben és hónapokban, amikor néhány sérülést is elszenvedtem, egyre világosabbá vált számomra: eljött az idő, hogy elhagyjam a futballszínpadot" - írta Özil.

A középpályás Németországban a Schalke 04 és Werder Bremen játékosa volt, majd évekig a Real Madridban és az Arsenalban légióskodott. Két éve a Szalai Attilát is foglalkoztató Fenerbahcéhoz szerződött, tavaly óta pedig az ugyancsak török élvonalbeli Basaksehir futballistája volt.

Amellett, hogy 2014-ben világbajnok lett a német válogatottal - amelytől a 2018-as korai vb-búcsú után vonult vissza -, a Real Madriddal spanyol bajnokságot nyert, az Arsenallal pedig négyszer is kupagyőzelmet ünnepelhetett.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×