eur:
394.97
usd:
363.49
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
A szerb Novak Djokovic a trófeával ünnepel, miután három szettben legyőzte a görög Sztefanosz Cicipaszt az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének döntőjében Melbourne-ben 2023. január 29-én. Djokovic 22. Grand Slam-trófeájával utolérte az örökrangsor élén Rafael Nadalt, és január 30-tól újra világelső lesz.
Nyitókép: MTI/EPA/AAP/Joel Carrett

Megszólalt Djokovic, ezért zokogott - torlódó érzelmek

Novak Djokovic tizedszer nyerte meg a férfi egyes küzdelmeit a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon, 22. Grand Slam-trófeájával utolérte az örökrangsor élén Rafael Nadalt, és hétfőtől újra világelső lesz.

Novak Djokovic a vasárnapi döntőben három szettben legyőzte a görög Sztefanosz Cicipaszt. A harmadik felvonás elején meglepetésre Cicipasz brékelt, de rögtön el is vesztette a szerváját, innentől fej fej mellett haladtak, közben Djokovic sorozatban 17 adogatópontot nyert. Az újabb tie-breakben a szerb 5-0-ra meglépett, és - a folyamatos szurkolói bekiabálások ellenére - innen már nem engedte ki a kezéből a diadalt. A finálé 2 óra 56 percig tartott.

"Amikor átöleltem édesanyámat és a testvéremet a nézőtéren, óriási megkönnyebbülést éreztem" - mondta könnyeivel küszködve a tízszeres bajnok. "Ki kellett engednem az érzelmeimet, amelyek feltorlódtak bennem. Ez valószínűleg életem legnagyobb győzelme, figyelembe véve a körülményeket. Sok minden történt a pályán kívül is, amit kezelnem kellett, de ez már része az életemnek" - tette hozzá.

A 93. tornagyőzelmét begyűjtő Djokovic pályafutása 22. Grand Slam-trófeája, a Norman Brooks Kupa mellé 2,98 millió ausztrál dollárt (759 millió forint) kap. A 35 éves teniszező lesz hétfőtől - 2022. június 12. után - ismét a világelső, leváltva a spanyol Carlos Alcarazt, és a 374. hetét kezdi meg az ATP-rangsor élén, tovább javítva saját rekordját.

Melbourne, 2023. január 29.
A szerb Novak Djokovic ünnepel, miután három szettben legyőzte a görög Sztefanosz Cicipaszt az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének döntőjében Melbourne-ben 2023. január 29-én. Djokovic 22. Grand Slam-trófeájával utolérte az örökrangsor élén Rafael Nadalt, és január 30-tól újra világelső lesz.
MTI/AP/Asanka Brendon Ratnayake
A szerb Novak Djokovic ünnepel, miután három szettben legyőzte a görög Sztefanosz Cicipaszt az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének döntőjében Melbourne-ben 2023. január 29-én. MTI/AP/Asanka Brendon Ratnayake

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×