eur:
389.07
usd:
360.79
bux:
68072.35
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A female athlete is swimming crawl. She is wearing professional, black swim wear, swimming glasses and cap. You can see her torso, head and one hand. She is emerging from air bubbles. She is exhaling air to water and has one arm streatched in front. She is looking down. In the top of image you can see the surface of water and reflection of the scene. The background is dark blue. There are no swimming pool elements. This is a horizontal image.
Nyitókép: petrelos/Getty Images

Nevet változtat a FINA

Több más sportszövetség mintájára a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szervezet, a FINA is névváltoztatás mellett döntött.

Az 1908-ban alapított nemzetközi úszószövetség, a FINA vezetősége vasárnap Melbourne-ben, a kedden kezdődő rövidpályás világbajnokság előtt tartotta kongresszusát és hozott döntést arról, hogy a jövőben vizes világszövetség (World Aquatics) elnevezést használja.

A küldöttek megszavazták az új alapszabályt is, amely egyebek mellett egy független sportági integritási szervezet létrehozását is tartalmazza, ez január 1-jétől kezdi működését.

A szövetség vezetőségének tagságát ezentúl 75 éves korhatárhoz kötik, mintegy hét évvel azután, hogy a korábbi elnök, Julio Maglione eltörölte a korhatárokat, lehetővé téve számára, hogy 2017-ben a harmadik ciklusra is indulhasson. Az elnöki hivatali időkorlát mostantól a Nemzetközi Olimpiai Bizottság olimpiai chartájának is megfelel, a megbízatás nyolc évre szól, és egyszer négy évre meghosszabbítható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Erre az adatra vártak a piacok egész héten - Mennyire korai az öröm a tőzsdéken?

Erre az adatra vártak a piacok egész héten - Mennyire korai az öröm a tőzsdéken?

Péntek délután megérkeztek a várt foglalkoztatottsági adatok az Egyesült Államokból. Az áprilisi számok alapján optimisták lehetnek a befektetők azzal kapcsolatban, hogy valóban a lehűlés jeleit mutatja az amerikai munkaerőpiac, a friss adatok azonban egyúttal felerősíthetik a recessziós félelmeket is. A közlés ezúttal is nagyobb elmozdulásokat hozott a dollár piacán és a tőzsdéken is, melynek következtében az EUR/USD árfolyama és az S&P 500 is is kritikus szintre ért. Éppen ezért megnéztük, hogy mit mutatnak jelenleg a grafikonok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×