eur:
387.69
usd:
357.07
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál
MUNICH, GERMANY - APRIL 17: Oliver Kahn, CEO of FC Bayern MĂźnchen attends the Stahlwerk Doppelpass TV Show at Hilton Munich Airport Hotel on April 17, 2022 in Munich, Germany. (Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images)
Nyitókép: Alexander Hassenstein/Getty Images

Bajban a Bayern, már az edzőről kellett dönteni

Oliver Kahn ügyvezető igazgató szerinte most át kell tekinteni mindent, de megerősítették posztján Julian Nagelsmannt a gyenge bajnoki rajt ellenére is.

Különösen keserű volt a sör a híres Oktoberfesten a Bayern München labdarúgóinak. A csapat a hét végén látogatott ki a nevében ellentétben már szeptemberben megkezdődött sörfesztiválra, egy nappal az Augsburgtól elszenvedett "történelmi "vereség után.

Az idei bajnokságban ez volt a Bayern első veresége. De tizenkét év óta ez volt a legrosszabb Bundesliga-start hét forduló után. A 2010/11-es szezonban Louis van Gaal irányítása alatt hét mérkőzésen csak nyolc pontot gyűjtött össze, most pedig 12 ponttal áll az ötödik helyen.

Hasonlóan keserű rekord az is, hogy a csapat 87 mérkőzés óta első ízben nem szerzett gólt. Legutóbb 2020. február 9-én a Leipzig ellen végzett 0-0-s eredménnyel. És legutóbb 2001-ben fordult elő, hogy a bajorok négy egymást követő bajnoki mérkőzésen nem tudtak győzni, ami felettébb ritkaságnak számít klub történetében. Utoljára ilyen 2001-ben, Ottmar Hitzfeld edzősége idején történt. A klub akkor összesen hat mérkőzést zárt győzelem nélkül.

Jelenleg az ötödik helyen állnak a bajorok, öt ponttal lemaradva az éllovas Union Berlin és hárommal a fő rivális Borussia Dortmund mögött.

A Bajnokok Ligájában győzelmet aratott ugyan az FC Barcelona ellen a Bayern, legutóbbi négy bajnoki összecsapására egyáltalán nem lehet büszke. Nem csoda, hogy a klub ügyvezető igazgatója, Oliver Kahn a Kicker sportmagazinnak meglehetősen tárgyilagosan nyilatkozott.

"Ami a Bundesligát illeti, elégedettek nem lehetünk"

– fogalmazott a klub és a nemzeti válogatott korábbi kiváló kapusa. A legutóbbi négy mérkőzést úgy értékelte, hogy bár sikerült számos helyzetet kidolgozni, a befejezés egyszerűen nem sikerült. Szerinte hiányzott a megfelelő koncentráció. Vagy Robert Lewandowski, aki a nyár óta éppen a BL-ben legyőzött Barcelonában ontja a gólokat.

Kahn utalt arra, hogy a válogatott mérkőzések miatt a bajnokságban most szünet következik, és ezt kívánják kihasználni arra, hogy mindent áttekintsenek, illetve elemezzenek. Értékelése szerint a klubnak alapjában véve minden rendelkezésére áll, ami szükséges a sikeres szerepéshez.

Az 53 éves Kahn példaként említette a "kiváló játékoskeretet". Szerinte a támadók többsége rendelkezik azzal a kvalitással is, hogy gólokat szerezzen. Most arra próbálnak fényt deríteni, hogy mindez miért nem sikerül – tette hozzá.

Szavai szerint most mindent áttekintenek. A taktikát, a játékosok hozzáállását, a csapatszelemet és természetesen az edző tevékenységét.

Kahn szerint el akarják kerülni azt, hogy az edzőkérdés felmerüljön.

"Nem foglalkozunk most semmilyen más edzővel. Bízunk Julian Nagelsmannban" – tette hozzá.

Más kérdés, hogy több orgánum már arról írt, hogy a Chelsea-től menesztett német szakember, Thomas Tuchel válthatja Nagelsmannt Münchenben. Úgy tűnik, egyelőre várnia kell.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 16. 16:46
×
×
×
×