eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Dortmund, 2017. december 10.Peter Stöger, a Borussia Dortmund labdarúgócsapat az új vezetőedzője az őt bemutató sajtótájékoztatón a dortmundi Signal Iduna Parkban 2017. december 10-én. Stöger, a volt osztrák válogatott tréner, Peter Boszt váltja a kispadon, akitől az előző napon, a Werder Brementől hazai pályán elszenvedett 2-1-es vereség után köszönt el a nyolc bajnoki óta nyeretlen dortmundi klub. (MTI/EPA/Friedemann Vogel)
Nyitókép: MTI/EPA/Friedemann Vogel

Megvan a Ferencváros új edzője, már nyilatkozott is

Épp csak aláírták a szerződésbontást Szerhij Rebrovval, másnapra kiderült, ki kerül vezetőedzőként a Ferencváros labdarúgócsapatához. Magyar segítőt is hoz.

A zsinórban három bajnoki címet nyert és a tavalyi szezonban a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutott labdarúgócsapat irányítását szombattól Peter Stöger végzi – derült ki a fradi.hu oldalon megjelent közleményből. Szerhij Rebrov ukrán edző három év után – egymásnak ellentmondó nyilatkozatokkal kísérve – távozott a csapattól, noha a szerződése még egy évig szólt volna.

Az 55 éves új osztrák edző korábban a német sztárcsapatot, a Borussia Dortmundot a Bajnokok Ligája csoportkörébe vezette, szintén rendkívül sikeres volt a Kölnnél, amelyet a német másodosztályból feljuttatott a Bundesligába, majd ott óriási bravúrt elérve az ötödik helyre, ezzel az Európa Liga csoportkörébe irányította. De nyert korábban osztrák bajnoki címeket és Osztrák Kupákat is.

"Úgy gondolom, ez a klub életének egyik legsikeresebb időszaka. Nagy önbizalma van a csapatnak, amely a bajnokságot is megnyerte és a Bajnokok Ligájában is szerepelhetett. A mostani tökéletes lehetőség arra, hogy egy ilyen híres csapatot irányíthassak" - mondta Peter Stöger a FradiMédiának, hozzátéve: tudja, hogy ez az eddigi sikerek miatt kihívás lesz.

"Nem volt könnyű a Kölnnel sem feljutni a másodosztályból, majd a Bundesligában ennyire elöl végezni, de a Dortmundot sem volt egyszerű a nyolcadik helyről a Bajnokok Ligája csoportkörébe vezetni. Szeretek dolgozni, és alig várom, hogy a Fradit is irányíthassam" – mondta az új vezetőedző.

NB I-ben támadó játék, a nemzetközi porondon lehet más taktika

A Ferencvárostól Kubatov Gábor elnök és Hajnal Tamás sportmenedzser kereste meg, és elmondása szerint nagyon jó hangulatú beszélgetéseket folytattak.

A céljairól elmondta: "Az NB I-ben nagyon támadó szellemű játékot szeretnék játszani, mert tudom, hogy nekünk van a legjobb keretünk és bajnokságot kell nyernünk. Az európai kupaporondon már más típusú játékra lehet szükség, ott biztos, hogy más döntéseket is kell hoznunk, és lesz mérkőzés, amikor kontráznunk kell. Nemzetközi szinten sok minden függ attól is, hogy milyen ellenféllel kerülsz szembe."

Hozza a magyar segítőjét

Amíg a csapat a nyári pihenőjét tölti, az első lépés, hogy beszél mindenkivel, aki tagja a stábjának. "Viszem magammal egyik segítőmet, Alexander Badét, akivel korábban a Kölnnél, a Dortmundnál és az Austria Wiennél is együtt dolgoztam már. De persze felveszem a kapcsolatot majd Máté Csabával, az erőnléti stábbal, a pszichológussal, a videóelemzőkkel és mindenkivel, akivel együtt, egy csapatként kell majd működnünk."

Stöger hozzátette: Hajnal Tamással is naponta többször beszél és egyeztetnek a tervekről.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×