eur:
393.86
usd:
364.86
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Íme, a Real Madrid határozott közleménye az Európai Szuperligával kapcsolatban

A Real Madrid szombaton hivatalos közleményt adott ki az Európai Szuperligával kapcsolatban,

A május 7-én az UEFA által az Európai Szuperliga kapcsán kiadott nyilatkozattal kapcsolatban, a Fútbol Club Barcelona, a Juventus és a Real Madrid Club de Fútbol álláspontja a következő:

I. Az alapító klubok elfogadhatatlan, harmadik felek által elszenvedett nyomást, fenyegetéseket szenvedtek és szenvednek el a projekt elhagyása érdekében. Ezért eltekintenek attól a joguktól és kötelességtől, hogy konkrét javaslatokkal és konstruktív párbeszéd útján megoldásokat nyújtsanak a futball kihívására. Ez a jogállamiság alapján elfogadhatatlan, és a bíróságok már a Szuperliga javaslata mellett döntöttek, elrendelve, hogy a FIFA és az UEFA- közvetlenül vagy kapcsolt szervezeteiken keresztül tartózkodjanak minden olyan intézkedéstől, amely bármilyen módon akadályozhatja ezt a kezdeményezést.

II. Az Európai Szuperligát 12 alapító klub közösen tervezte.

a) azzal a céllal, hogy megoldásokat nyújtson a futballipar jelenlegi fenntarthatatlan helyzetére. A 12 alapító klub osztotta ugyanazon félelmeket – mint az európai labdarúgás többi szereplője –, különösen a jelenlegi társadalmi-gazdasági helyzetben, azt, hogy a strukturális reformok elengedhetetlenek ahhoz, hogy sportágunk továbbra is vonzó legyen és hosszú távon fennmaradjon. Ennek érdekében április 18-án bejelentették, hogy készek létrehozni az Európai Szuperligát, és párbeszédbe kezdeni az UEFA-val és a FIFA-val, a felek közötti konstruktív együttműködés szellemében. Erről az adott napon mindkét szervezetet értesítették.

b) a jelenlegi futballstruktúrák és környezet legnagyobb tiszteletben tartásával az alapító klubok kifejezetten megállapodtak abban, hogy az Európai Szuperliga csak akkor kerül megrendezésre, ha az UEFA és/vagy a FIFA elismeri a sorozatot, vagy ha a vonatkozó törvények és rendeletek szerint minden szempontból megfelelően összeegyeztethető versenynek tekinti(k). Az alapító klubok kifejezett szándéka a hazai versenyrendszerben maradás, annak ellenére is, hogy tisztában vannak a fenti feltételekkel. Az UEFA és a FIFA mindeddig elutasította a megfelelő kommunikációs csatornák létrehozását.

c) Cél a pénzügyi stabilitás megteremtése az egész európai futballcsalád számára. Jelenleg egy mély válság következményei hatnak, s ez számos klub életben maradását veszélyezteti. Ennek bizonysága a bejelentett kötelezettségvállalás garantált éves összegek formájában, szolidaritási kifizetések megállapítására, amelyek lényegesen megsokszorozzák az UEFA által kiosztott összegeket. Egyszersmind a pénzügyi fenntarthatóságra vonatkozó szabályok megerősítésének kötelezettsége egyértelmű, átlátható és hatékony ellenőrzési rendszer létrehozásával.

III. A 12 alapító klub elismerte azt is, hogy az Európai Szuperliga egyedülálló lehetőség volt arra, hogy szerte a világon a lehető legjobb show-t kínálja a rajongóknak, és megerősítse a sportág iránti globális érdeklődést. Ráadásul egyik fő célja a női labdarúgás globális szintű népszerűsítése volt, ami óriási, de jelenleg alábecsült lehetőség az ágazat számára.

IV. Teljes mértékben tisztában vagyunk az Európai Szuperliga jelentette kezdeményezésre adott válaszok sokféleségével és következésképpen annak szükségességével, hogy átgondoljuk néhány szempontot. Szükség esetén készen állunk a javasolt megközelítés újragondolására. Nagyon felelőtlenek lennénk azonban, ha tudatában a futballszektor szükségleteinek és rendszerszintű válságával, amelyek az Európai Szuperliga meghirdetéséhez vezettek minket, feladnánk ezt a küldetést, hogy hatékony és fenntartható válaszokat nyújtsunk a futballipart fenyegető egzisztenciális kérdésekre. .

V. Sajnálattal látjuk, hogy barátaink és az Európai Szuperliga projekt alapító partnerei most következetlen és ellentmondásos helyzetbe kerültek, amikor tegnap az UEFA-val szemben számos kötelezettségvállalást írtak alá. Tekintettel azonban arra, hogy az anyagi kérdések, amelyek miatt a 12 alapító klub hetekkel ezelőtt meghirdette az Európai Szuperligát, nem szűntek meg, megismételjük, hogy történelmünk tiszteletben tartása, az érdekelt felekkel és szurkolókkal szembeni kötelezettségeink teljesítése a futball érdekében, valamint az ágazat pénzügyi fenntarthatósága érdekében kötelességünk felelősségteljesen cselekedni és kitartóan törekedni a megfelelő megoldásokra az UEFA-tól kapott elfogadhatatlan és folyamatos nyomás és fenyegetések ellenére.

VI. Újfent megerősítjük a FIFA-nak, az UEFA-nak és az összes labdarúgó érdekelt félnek, ahogyan azt az Európai Szuperliga tervének bejelentése óta többször is megtettük, elkötelezettségünket és határozott akaratunkat arra, hogy tisztelettel, elviselhetetlen nyomás nélkül és a szabálynak megfelelően keressük meg a. törvényes, legmegfelelőbb megoldást az egész futballcsalád fenntarthatóságához.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×