eur:
392.46
usd:
367.21
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Mol Fehérvár

Fiatal exválogatott trió a Mol Fehérvár kispadján – de csak "majd"

Szabics Imre az új vezetőedző – az osztrák válogatottól tér haza –, segítői Torghelle Sándor és Juhász Roland.

Április 1-től Szabics Imre dirigálja a Mol Fehérvár labdarúgócsapat munkáját, hozzá csatlakozik még Juhász Roland és Torghelle Sándor – közli a klub honlapja.

Szabics Imre az osztrák válogatott pályaedzőségét hagyja ott a Vidiért. Szerződése 2024. június 30-ig szól.

Szabics játékosként megfordult a Ferencvárosban, BL-szereplő volt a Sturm Graz-cal és a VfB Stuttgarttal is.

A magyar válogatottban összesen 36 mérkőzésen 13-szor talált az ellenfelek hálójába.

Visszavonulása után 2017 végéig a Sturm játékos-megfigyelőjeként dolgozott, eközben 2014 és 2015 október között 11 mérkőzés erejéig tagja volt Dárdai Pál és Bernd Storck stábjának, így nagy szerepe volt neki is abban, hogy a magyar válogatott kijuthatott a 2016-os Európa-bajnokságra. Később korábbi játékostársa és edzője, Franco Foda munkáját segítette asszisztens edzőként – először másfél évig a Sturm Graznál, majd az elmúlt bő két évben az osztrák válogatottnál.

"Magas szintű külföldi tudást importálunk Szabics Imre személyében, aki szerintem benne van a top 3 magyar szakemberben, aki külföldön dolgozik – mondta Kovács Zoltán sportigazgató a bejelentés kapcsán. – Büszkeség a klub számára, hogy igent mondott a felkérésünkre, és úgy döntött, itthon folytatja edzői pályafutását. A megkeresés első fázisától kezdve olyan visszajelzéseket éreztem Imre irányából, amelyek alapján meggyőződéssel mondhatom, hogy jó kezekbe kerül majd a csapat.

Tisztában vagyunk vele, hogy ez nem szokványos helyzet, hiszen csak április 1-jétől ülhet majd le a csapat kispadjára, de így is köszönettel tartozunk az osztrák szövetségnek, hogy a megállapodás létrejöhetett.

Külön öröm, hogy Juhász Roland és Torghelle Sándor személyében olyan szakemberek csatlakoznak az edzői stábhoz, akik játékosként komoly sikereket értek el a Vidivel, és a székesfehérvári szurkolók ismerik és szeretik őket. A céljaink egyértelműek, idén kupagyőzelem és második hely a bajnokságban, a következő években pedig egy olyan csapat felépítése, amely nagy eséllyel harcol a bajnoki címért, a Magyar Kupáért és valamelyik nemzetközi kupa csoportköréért."

Szabics Imre jelezte, nagyon marasztalták Ausztriában, Grazban marad egyébként felesége és három lányuk. Ennek ellenére célja, hogy akár 10 évig is a Fehérvár edzője legyen.

Szabics Imre, Juhász Roland és Torghelle Sándor érkezéséig Szalai Tamás marad a Mol Fehérvár FC megbízott edzője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×