eur:
394.99
usd:
365.94
bux:
65176.08
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Háfra Noémi (elöl) és a spanyol Mireya González Alvarez a franciaországi női kézilabda Európa-bajnokság C csoportjában játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzésen a montbéliard-i Axone Arenában 2018. december 5-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Vereséggel is Eb-középdöntős a magyar női kézilabda-válogatott

A világbajnok hollandok is túl nagy falatnak bizonyultak, de a szerb-horváton megfelelő eredmény született.

A magyar női kézilabda-válogatott 28-24-re kikapott a világbajnok Hollandiától a dániai Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában, kedden, így a koldingi C csoport második helyén végzett, és nem visz magával pontot a középdöntőbe.

A hollandok világbajnok csapatából hiányzott Estavana Polman, az egy évvel ezelőtt Japánban rendezett torna legértékesebb játékosának választott irányító súlyos térdsérülés után gyógyul.

A hollandoknak mindenképpen le kellett győzniük a magyarokat a továbbjutáshoz, és a kora esti horvát-szerb mérkőzés eredménye (25-24) miatt a magyar együttes csak akkor eshetett volna ki, ha legalább 19 góllal veszít.

Eleinte szorosan alakult az állás, majd egy 6-1-es sorozattal elléptek a pontosabban támadó és mozgékonyabban védekező magyarok (12-8). A folytatásban csökkenteni tudta hátrányát a világbajnok, de a szünetben így is kétgólos hátrányban volt.

A 39. percben némileg megtört a magyarok lendülete, ellenfelüknek csak minden második góljára tudtak válaszolni, így Hollandia fordítani tudott. Az utolsó öt perc 25-23-as állásról kezdődött, ám a többet hibázó magyar válogatottnak nem volt esélye az egyenlítésre, és végül négy találattal kikapott.

A mezőny legeredményesebb játékosa Kelly Dulfer volt, aki 11 lövésből nyolc gólt dobott. A Ferencváros holland jobbszélsője, Angela Malestein kilenc kísérletből ötször talált be.

A kapusok közül Tess Wester kilenc, Bíró Blanka nyolc lövést védett.

A két csapat 45. egymás elleni mérkőzésén negyven magyar győzelem mellett ötödször nyertek a hollandok.

Danyi Gábor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya:

"A második játékrészben inkább a hollandoknak lett volna okuk görcsösen játszani, mégis mi erőlködtünk. Ritmust, lendületet veszítettünk, beszűkült a támadójátékunk és védekezésben is hibáztunk, könnyű gólokat engedtünk az ellenfélnek. Nagyon csalódottak vagyunk, hiszen nyerni szerettünk volna, de az épülés és a tapasztalatszerzés az elsődleges célunk ezen a tornán, van még lehetőségünk javítani, szeretnénk minél sikeresebbek lenni" - idézi a magyar szövetség honlapja az edzőt.

A magyarok a C csoportban pénteken 24-22-re kikaptak a horvátoktól, vasárnap 38-26-ra legyőzték a szerbeket, a középdöntőben pedig Norvégiával, Romániával és Németországgal találkoznak.

Eredmény, csoportkör, 3. (utolsó) forduló, C csoport:
Hollandia-Magyarország 28-24 (13-15)

Kolding, v.: Ch. Bonaventura, J. Bonaventura (franciák)
lövések/gólok: 48/28, illetve 47/24
gólok hétméteresből: 3/2, illetve 2/1
kiállítások: 4, illetve 2 perc

Magyarország: Bíró - Lukács 3, Klujber 2, Kovacsics 4, Tóvizi 2, Szöllősi-Zácsik 4, Schatzl 1, cserék: Tomori, Háfra 4, Lakatos, Helembai 2, Márton 2, Csiszár-Szekeres, Kácsor, Faluvégi, szövetségi kapitány: Danyi Gábor, Elek Gábor

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×