eur:
393.87
usd:
369.11
bux:
65277.11
2024. április 19. péntek Emma
Märcz Tamás, a magyar válogatott szövetségi kapitánya magyaráz a játékosoknak a budapesti vízilabda Európa-bajnokság férfi tornája elődöntőjében játszott Magyarország - Montenegró mérkőzésen a Duna Arénában 2020. január 24-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Újra edzenek a magyar vízilabda-válogatottak

A magyar női vízilabda-válogatott hétfőn, a férficsapat pedig kedden újrakezdte a medencés edzéseket.

Vári Attila, a magyar szövetség (MVLSZ) elnöke kedden az M1-en elmondta, hogy a koronavírus-járvány miatti kényszerszünetben minden játékos edzett az otthonában, viszont nagyon régóta nem voltak vízben, ezért a szövetségi kapitányok szakmai kérésére újrakezdték a medencés edzéseket.

"Nagyon hosszú volt már a kihagyás, és fontosnak tartjuk, nehogy problémába ütközzön az olimpiai felkészülés" - nyilatkozta Vári.

Hozzátette, a női válogatott együtt lakik a Komjádi Uszodában lévő szállodában, izolált körülmények között, a férficsapat játékosai pedig minden nap saját gépkocsikkal járnak a Császár-Komjádi Uszodába. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a sportért felelős államtitkárság követelményeinek megfelelően mindenki csak két negatív koronavírus-tesztet követően mehet be a létesítménybe, ott pedig kellő távolságtartással edzhet.

Az elnök emlékeztetett, hogy az MVLSZ május 11-én dönt a felfüggesztett bajnokságok folytatásáról.

"Rossz üzenet, ha játék nélkül, szövetség általi besorolással kell menniük a csapatoknak egy világversenyre vagy klubeseményre, ezért szeretnénk valamilyen formában befejezni a bajnokságokat. A klubedzések nemsokára elkezdődhetnek, és körülbelül egy hónap felkészülés után ismét lehetne meccseket rendezni" - magyarázta.

Hangsúlyozta, a jövő év nagyon sűrű lesz, hiszen nagyon sok világeseményt ütemeztek át, az MVLSZ számára a legfontosabb női válogatott olimpiai kvalifikációja, illetve a férficsapat felkészülése lesz.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×