eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Anyagi gondokra panaszkodik a legtöbb sportági szövetség

Huszonnégy sportági szövetség közül tizenhétnek voltak pénzügyi problémái az olimpiai felkészülés alatt - derült ki a pekingi szereplést értékelő beszámolókból.

A Magyar Olimpiai Bizottság vezetője a testület elnökségének ülése után elmondta: a támogatások késedelmes folyósítását tizenkét szövetség nevezte komoly problémának, szintén tizenkét az indokoltnál szigorúbbnak ítélte a doppingellenőrzés miatti holléti nyilvántartás vezetését, nyolc pedig a sportlétesítmények állapotát, illetve hiányát is kifogásolta.

Schmitt Pál pozitívumként értékelte, hogy egy felmérés szerint a szurkolók nem tartják kudarcnak a Pekingben megszerzett tíz olimpiai érmet. A vezető szólt arról is, hogy a tervezettnél előbb, tavasz helyett már januárban megtartják a MOB tisztújító közgyűlését.

A sportvezető megismételte, hogy ismét indul az elnöki posztért, mert - mint fogalmazott - érez magában annyi erőt, hogy egy új környezetben, megfelelő állami támogatás mellett még egy ciklust vállaljon.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×