eur:
391.39
usd:
361.05
bux:
73535.63
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Alonso a címvédés küszöbén

A címvédő spanyol Fernando Alonso nyerte a Forma-1-es Japán Nagydíjat. A második helyen a brazil Felipe Massa, a harmadikon az olasz Giancarlo Fisichella végzett.

A negyedik helyen az angol Jenson Button, az ötödiken a finn Kimi Raikkönen, a hatodikon az olasz Jarno Trulli, a hetediken a német Ralf Schumacher, a nyolcadikon pedig a szintén német Nick Heidfeld ért célba.

Közülük leginkább Raikkönen dicsérhető, aki a 11. helyről rajtolt, és jó stratégiájának köszönhetően pontot szerzett.

A hétszeres világbajnok német Michael Schumacher 17 körrel a szuzukai futam vége előtt motorhiba miatt az első helyről feladta a versenyt. Hasonló eset legutóbb 2000-ben fordult elő a mostani szezon végén visszavonuló pilótával.

A Ferrari versenyzője két kör után megelőzte az élről rajtoló Massát, és kieséséig vezetett - viszonylag magabiztos, öt-hat másodperces előnnyel az ötödik helyről hamar felzárkózó és most is remekül vezető spanyol riválisa előtt.

Alonso sikerével visszaelőzte Schumachert. A Ferrari sztárja csak akkor zárhatja pályafutását nyolcszoros világbajnokként, ha Interlagosban, a záró futamon nyer, míg Alonso nem szerez pontot.

A konstruktőrök között a Renault előnye kilenc pontra nőtt a Ferrarival szemben. Két hét múlva, a Brazil Nagydíjon Alonso új motorral indulhat, akárcsak a most keisett Michael Schumacher.

Címlapról ajánljuk
Nagyon beindult a fővárosi újlakás-piac, rengeteg helyen egekben a négyzetméterár

Nagyon beindult a fővárosi újlakás-piac, rengeteg helyen egekben a négyzetméterár

A tavalyi mélypont után a 2024-es év első felében rákapcsoltak a lakásépítők a fővárosban: decemberig csaknem hat és fél ezer új lakás átadását ígérik a beruházók Budapesten. Az OTP Ingatlanpont vezető elemzője azt mondta az InfoRádióban, hogy a XII. kerületben már négy és fél millió forintos négyzetméterárral is lehet találkozni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Meloni 270 fokos fordulatot csinálna Kínával

Meloni 270 fokos fordulatot csinálna Kínával

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök ötnapos hivatalos látogatást tett Kínában, amelynek célja a kétoldalú kapcsolatok „újraindítása”, miután Olaszország tavaly kilépett a kínai Övezet és Út kezdeményezésből (Belt and Road – BRI). Meloni vasárnap találkozott Li Csiang kínai miniszterelnökkel, és kifejezte, hogy szeretné megerősíteni a gazdasági kapcsolatokat, miközben a kereskedelmi egyensúlyhiányt és a szellemi tulajdon védelmével kapcsolatos aggályokat is kezelni kívánja – számolt be a Financial Times.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×