eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Montoya már a NASCAR élmezőnyében

A McLaren-Mercedes Forma-1-es csapatától idén év közben elküldött kolumbiai versenyző hétfőn beülhetett egy NASCAR autóba. Az eredménye nem okozott csalódást.

Juan Pablo Montoya számára nem ismeretlenek az amerikai oválpályák. A korábbi IndyCar bajnok többször győzött ilyen versenyhelyszínen, igaz, a NASCAR autók felépítése teljesen eltér az IndyCar, vagy éppen a Forma-1 versenyautóitól.

A Talladega Superspeedway-en tartott hétfői teszten összesen 31 versenyző gördült pályára. Montoya a hatodik legjobb időt érte el.

A tört-ovál pályát, amelyen a két döntött kanyaron kívül egy harmadik kanyart is beépítettek, a kolumbiai versenyző legjobb körében 186,667 mérföld / órás sebességgel (300,3 km/h-ás) 51,3 másodperc alatt teljesítette.

Az edzést megnyerő Marc Mitchell kereken három tized másodpercet vert rá az egykori Forma-1-es pilótára, akit a McLaren csapat csak hosszas tárgyalások után engedett NASCAR autóba ülni, szerződése a Forma-1-es csapattal ugyanis 2006. december 31-éig szól.

Címlapról ajánljuk
Vízilabda élőben: Magyarország–Franciaország

Vízilabda élőben: Magyarország–Franciaország

A házigazda franciák ellen mutatkozik be a magyar férfi válogatott a vízilabda-tornán. Nem lesz könnyű mérkőzés, a franciák sokat fejlődtek az elmúlt időszakban, a legutóbbi vb-n, Dohában, kiejtették a magyar csapatot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×