eur:
397.07
usd:
356.56
bux:
73896.18
2024. október 1. kedd Malvin
A drónnal készült felvételen a pécsi Kodály Központ 2023. augusztus 17-én.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Kulisszatitkok, akusztikai bemutatók és koncertek Pécsett

Exkluzív kulisszák mögötti séták, elektroakusztikai kiállítás, hangtechnikai előadások és a Popori Acoustics legújabb hangfalainak bemutatója is szerepel a Kodály Központ hangjai című tematikus nap programjában, amire november 11-én várják az érdeklődőket.

A szervező Zsolnay Örökségkezelő NKft. MTI-hez eljuttatott közleményében jelezték: a pécsi Kodály Központ hangversenyterme a hazai és nemzetközi szakmai világ szerint is a legjobb akusztikájú létesítményei között van.

A tematikus napot éppen azért szervezték meg, hogy az érdeklődők bepillantsát nyerhessenek az épület működésébe, a fellépések előtt és annak során végzett munkákba.

A nap során több alkalommal indulnak vezetett séták, melyeken megismerhető a Kodály Központ története, feltárulnak a stúdió és a fényvezérlő titkai, vagy éppen a gépház rejtelmei - sorolták.

November 11-én két alkalommal ad koncertet a Pannon Filharmonikusok zenekar is, amit akusztikai ismertető kísér Dobos László akusztikus hangmérnök jóvoltából, de a közönség a hangszereket is testközelből tekintheti meg.

Az alsó gépészetről és a versenyzongorákról Regényi Gábor főszcenikus vezetésével tudhatnak majd meg részleteket, Horváth Zsolt, a Pannon Filharmonikusok igazgatója a Kodály Központról mint a rezidens zenekar otthonáról mesél, míg Popori Ottó és Kiss Imre (Popori Acoustics) előadásának fókuszában a statikus hangsugárzók lesznek, az elektroakusztikai rendszerek működése, az analóg és a digitális rendszerek fő különbségei és technikai megoldásai.

Egy elektroakusztikai berendezésekből álló kiállítás is megtekinthető majd 10 és 18 óra között, de az érdeklődők megismerhetik a Popori Acoustic elektrosztatikus hangsugárzóit és audió készülékeit.

A tematikus napról további részletek, jegyinformációk olvashatók a www.kodalykozpont.hu oldalon.

Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×