eur:
392.44
usd:
367.16
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Az elmúlt negyedszázad legjobb videoklipjei

Negyedszázados fennállását ünnepli a videoklipeket sugárzó televíziós csatorna, az MTV. Míg 25 évvel ezelőtt az újdonságnak számító szpotok sokakat a tévé elé vonzottak, mára úgy tűnik, a zenecsatornának az új technológiával, például az MP3 lejátszókkal kell felvennie a versenyt.

A zenei csatorna mára már egy televíziós családot épített ki, hiszen a többi mellett VH1 elindításával külön adón szerepelteti az időtálló slágereket, az MTV Dance-szen pedig a táncdalokat sugározza.

Műsoraival jelentős sikert ért el, többet meg is vásároltak a társaságtól. Sokan ma is lelkes rajongói a Győzike eredetijének, azaz a Tha Osbournes-nek, amely a rocksztár családjának mindennapjaiban enged bepillantást, valamint a Jackass-nek, amelyet az édesanyák inkább nem engedtek nézni gyermekeiknek, nehogy utánozzák az idióta mutatványokat bemutató fiúkat.

Azok a nyolcvanas évek

1981-ben, a kezdő évben a zenecsatorna büszkén játszotta a The Buggles számát, a Video Killed The Radio Start. Egy év múlt a a Duran Duran Rio című száma volt a sláger, 1983-ban pedig Michael Jackson Thrillerje volt a nyerő.

1984-bőn a Frankie Goes To Hollywood Two Tribes című számát tüntette ki a csatorna, míg 1985-ből a klipjéban a magyar Első emeletet is szerepeltető Money For Nothing című Dire Straits számot.

Egy évvel később már Peter Gabriel volt a nyerő a Sledge-Hammerrel, míg '87-ben a Beastie Boys Fight For Your Right-ja. 1988-ban már mindenkit elszédített az ausztrál csillag, Kylie Minogue I Should Be So Lucky című számával, egy évvel később viszont már mindenhonnan Madonna Like A Prayer című számát lehetett hallani és látni.

Kilencvenes slágerek

A '90-es évek elején robbant be a popvolágba Sinead O'Connor a Nothing Compares 2 U című számával, 1991-ben pedig a Massive Attack volt a legsikeresebb a zenecsatorna szerint, az Unfinished Sympathy című nótával.

1992-ben a Queen Bohemian Rhapsody című dala volt a sláger a csatornán, egy évvel később pedig az REM, az Everybody Hurts-szel. 1994-ben, immár másodszor a Beasty Boys aratott sikert a Sabotage című dalával, míg az évtized közepén a legsikeresebb a Pulp volt a Sommon People-lel.

1996-ban az akkor alakult Spice Girls vágatlan videoklipje, a Wannabe vitte el a pálmát, egy évvel később pedig a Prodigy Smach My Bitch Up-ja. Az 1998-as évből a U2 The Sweetest Thing című számát értékelte a legjobbnak a csatorna, 1999-ből pedig Britney Spears dalát, a Baby One More Time-ot.

A legújabb kedvencek

2000-ből Eminem Stan-jét díjazta legjobbnak az MTV, míg értékelésük szerint egy évvel később a legsikeresebb dal Kylie Minogue Can't Get You Out Of My Head című számát. 2002-ből Christina Aguilera nyert a Dirtyvel, 2003-ban pedig Beyonce a Crezy In Love-val.

Két évvel ezelőtt Eric Prydz volt a legsikeresebb a Call On Me-vel, tavaly pedig Missy Elliot, a Lose Controllal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×