eur:
404.22
usd:
374.42
bux:
74263.78
2024. október 26. szombat Dömötör
New York, 2018. május 25.A többszörös nemi erőszakkal és szexuális zaklatással vádolt Harvey Weinstein amerikai filmproducer érkezik egy New York-i kerületi bíróságra 2018. május 25-én. A The Weinstein Company nevű filmes cég társalapítójáról a The New York Times című napilap terebélyes oknyomozó riportot közölt arról 2017 őszén, hogy a producer az elmúlt évtizedekben színésznőket zaklatott szexuálisan, többet megerőszakolt és korábban nyolc esetben is pénzügyi kárpótlásban állapodott meg áldozataival. (MTI/EPA/Peter Foley)
Nyitókép: PETER FOLEY

Csontvelőrákot diagnosztizálhattak Harvey Weinsteinnél

A New York-i Rikers Island börtönében kap kezelést az egykori filmproducer.

Harvey Weinstein rossz egészségi állapottal küzd, miután krónikus mieloid leukémiát diagnosztizáltak nála, ami a csontvelőrák egy ritka formája. Az NBC News szerint az egykori filmproducert jelenleg az egyik legnagyobb amerikai büntetőintézet, a New York-i Rikers Island rácsai mögött kezelik, ahol börtönbüntetését is tölti.

Weinstein egészségügyi jogi képviselője, Craig Rothfeld azt mondta, az egykor befolyásos filmproducer magánéletének tiszteletben tartása miatt bővebben nem nyilatkoznak.

Az Oscar-, BAFTA- és háromszoros Tony-díjas egykori amerikai filmproducer egészségi állapota már korábban is romlott, a múlt hónapban sürgős szívműtéten esett át. Többek között mellkasi fájdalmakkal küszködött az utóbbi időben, emellett cukorbetegsége és magas vérnyomása is van. Weinstein júliusban is kórházba került, miután Covid-19-fertőzése során tüdőgyulladást kapott.

Weinsteint 2020-ban nemi erőszakért és szexuális zaklatásért ítélték el New Yorkban, és 23 év börtönbüntetést kapott. Ezeket az ítéleteket viszont idén áprilisban hatályon kívül helyezték, amikor egy fellebbviteli bíró úgy döntött, hogy nem részesült tisztességes eljárásban. A fellebbviteli bíróság újratárgyalást rendelt el, amit eredetileg novemberre tűztek ki, de most már 2025 elejére tervezik.

Címlapról ajánljuk

Az orosz elnök ésszerű kompromisszumról beszélt

Oroszország kész észszerű kompromisszumokra az ukrajnai rendezés érdekében, de érdemi tárgyalások nem folynak - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök pénteken a Rosszija 1 televíziós csatornának.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×