eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta
Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje beszél támogatóihoz a michigani Grand Rapidsban rendezett választási gyűlésen 2024. július 20-án. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban.
Nyitókép: MTI/EPA/Allison Dinner

Felbőszítette a haiti bevándorlókat a volt elnök

Donald Trump tömeges deportálással fenyegette meg a macskaevőket.

A republikánus elnökjelölt egy pénteki nyilatkozatában kitoloncolásokat helyezett kilátásba Springfieldben, ha novemberben újra megválasztják az Egyesült Államok elnökévé. A helyi haiti közösség felháborodottan reagált Donald Trump szavaira, és politikai haszonlesésnek tartják.

Donald Trump volt amerikai elnök kijelentése, mely szerint a bevándorló haitiak macskákat esznek, megrázta az ohiói kisvárost, Springfieldet, majd hozzátette, hogy kitoloncolja a településről a migránsokat − írta az Index a BBC cikkére hivatkozva.

Springfielddel fogjuk kezdeni − mondta a republikánus elnökjelölt, hozzátéve, hogy a várost tönkretette a bevándorlás.

Joe Biden elnök a kijelentés után nyugalomra szólított fel, és „egyszerűen helytelennek” nevezte a springfieldi haitiakkal szembeni bírálatokat. A republikánus elnökjelölt ígérete a keddi vita után hangzott el, ahol azt a kijelentést tette, hogy Springfieldben háziállatokat ölnek le és esznek meg a haiti bevándorlók. Ezt az állítást azonnal cáfolta a város rendőrfőnöke és polgármestere, valamint Mike DeWine ohiói kormányzó.

A város tisztviselői szerint a macskaevésről szóló állítás sokkolta a közösséget, és emiatt több fenyegetés is érkezett, ami miatt be kellett zárni a helyi iskolákat. Pénteken három intézményt is evakuálni kellett bombariadó miatt, emellett csütörtökön a városházát is ki kellett üríteni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×