eur:
393.4
usd:
360.03
bux:
71787.86
2024. augusztus 12. hétfő Klára
Nyitókép: Unsplash.com

Egy szállodára zuhant egy engedély nélkül repülő helikopter

Az épület egy része kigyulladt.

Egy engedély nélkül repülő helikopter zuhant az észak-ausztráliai Cairns Hilton szállodájának tetejére helyi idő szerint hétfő hajnalban - közölték az ausztrál hatóságok.

A mentőszolgálatot helyi idő szerint hajnali kettő óra körül értesítették, miután a helikopter a szálloda tetejébe csapódott. A baleset következtében az épület egy része kigyulladt. A szálloda vendégeit elszállították máshova és az épület helyi idő szerint délután fél hatkor még mindig le volt zárva - mondták a cairnsi Hilton DoubleTree Hotel alkalmazottai.

A jármű egyetlen utasa, az eddig azonosítatlan pilóta azonnal életét vesztette. A hotelből több száz embert kellett evakuálni a tűz miatt. Két idős vendéget kórházba szállítottak, de rövid idő után mindkettejüket kiengedték.

A rendőrség szerint a helikoptert engedély nélkül vitték el a cairnsi repülőtér hangárából. A pilóta szándéka egyelőre ismeretlen, ahogyan az is, hogy milyen módon kerítette birtokába a járművet. A nyomozásban a helikopter tulajdonosa, a Nautilus Aviation is együttműködik a rendőrséggel.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk

Így értékelte a világsajtó az olimpiát

A nemzetközi sajtó szerint a vasárnapi záróünnepség nem volt olyan látványos, mint a megnyitó, a párizsi olimpia azonban a koronavírus-járvány okozta üresség után visszahozta a sportba a lelkesedést, a szenvedélyt és utat mutatott Los Angelesnek, egyben mércét állított a következő helyszíneknek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.12. hétfő, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×