eur:
397.67
usd:
364.47
bux:
72218.86
2024. augusztus 3. szombat Hermina
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Az áldozatok cipői a szomáliai főváros, Mogadishu népszerű strandján előző nap elkövetett terrortámadás helyszínén 2024. augusztus 3-án. Egy öngyilkos merénylő péntek este felrobbantotta magát a szálloda bejáratánál, négy társa pedig lövöldözni kezdett a tengerparton tartózkodókra, legkevesebb 32 ember életét vesztette, 63 megsebesült. A négy lövöldöző közül három meghalt, az egyiket élve fogták el.
Nyitókép: MTI/EPA/Szaid Juszuf Varszame

Horror Mogadishu népszerű strandján, sok a halott

Legkevesebb 32 ember meghalt és 63 megsérült a szomáliai főváros, Mogadishu népszerű strandján és egy ottani szálloda ellen elkövetett terrortámadásban - közölte Abdifatah Aden rendőrségi szóvivő szombati sajtótájékoztatóján.

Egy öngyilkos merénylő péntek este felrobbantotta magát a szálloda bejáratánál, négy társa pedig lövöldözni kezdett a tengerparton tartózkodókra és megpróbálta megrohamozni a szállodát. A támadók és a rendőrök között tűzpárbaj alakult ki, amely szombat kora reggelig tartott. A négy lövöldöző közül három meghalt, az egyiket a szóvivő szerint élve fogták el.

A Lido Beach a mogadishui lakosok kedvenc hétvégi pihenőhelye.

A lövöldözés miatt pánik tört ki a Lido Beach Hotelben és a strandról is pánikszerűen menekültek az emberek a közösségi médiában terjedő képek szerint.

A tűzpárbaj alatt a mentőcsapatok nem tudtak eljutni a sérültekhez, az áldozatok száma valószínűleg még növekedhet. A kórházak véradásra szólítottak fel a sok sérült ellátásához.

A támadást az al-Shabaab iszlamista terrorista milícia a saját rádióállomásán magára vállalta. Az iszlamisták az ellenőrzésük alatt tartják Szomália egyes területeit, de az elmúlt években a fővárosból már kiszorították őket.

A mindennapos erőszak és támadások évei után a mogadishui strand újbóli használatának lehetőségét a normalizálódás jelének tekintették az Afrika szarván fekvő, válság sújtotta országban. Mindazonáltal újra és újra támadásokra kerül sor a kormányintézmények, valamint a mogadishui szállodák és éttermek ellen – ahol az iszlamisták szerint a nyugati életmód uralkodik. Júliusban például tizenegy ember esett áldozatul egy étterem elleni terrortámadásnak a labdarúgó Európa-bajnokság döntője alatt.

Címlapról ajánljuk
Kárpáti Róbert az olimpia lélektanáról: a siker feldolgozása nem könnyebb, mint a kudarcé

Kárpáti Róbert az olimpia lélektanáról: a siker feldolgozása nem könnyebb, mint a kudarcé

A sportolók mentális felkészítéséről, a motiváció és az intelligencia állapotáról és a kudarcfeldolgozás módszereiről is beszélt a párizsi olimpia kapcsán az InfoRádió Aréna című műsorában Kárpáti Róbert, a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktatókórház osztályvezető főorvosa, sportpszichiáter, neurológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.05. hétfő, 18:00
Pletser Tamás
az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×