eur:
397.67
usd:
364.47
bux:
72218.86
2024. augusztus 3. szombat Hermina
Nyitókép: Pixabay

Belehalt az éhségsztrájkjába egy bebörtönzött orosz művész

Belehalt az éhségsztrájkjába Pavel Kusnir, az Oroszország távol-keleti részén fekvő Birobidzsánban bebörtönzött orosz zongoraművész és háborúellenes aktivista - közölte honlapján az OVD-Info orosz civil jogvédő szervezet.

A halálhírt Facebookon közzétett szombati bejegyzésében megerősítette Olga Skrigunova Németországban élő zongoraművész, Kusnir régi barátja is.

A birobidzsáni filharmonikus zenekar 39 éves korában elhunyt művésze nyíltan ellenezte az Ukrajna ellen indított háborút. Könyvet is írt az orosz-ukrán háború ellen, valamint egy antifasiszta hangvételű YouTube-csatornát működtetett.

A férfit május végén vették őrizetbe szélsőséges tevékenység vádjával.

Olga Romanova újságíró és emberi jogi aktivista a civil szervezet honlapján arról számolt be, hogy Kusnir az éhségsztrájkja alatt folyadék fogyasztását is megtagadta. Arról nem közöltek részleteket, hogy a zongoraművész miért kezdett éhségsztrájkba.

Az OVD-Info úgy tudja, hogy közel ezer esetben indult eljárás Oroszországban háborúellenes aktivisták ellen. Csaknem 300 embert előzetes letartóztatásban, büntetőtáborokban vagy egészségügyi intézményekben tartanak fogva.

Címlapról ajánljuk
Hámori Luca: azt szerettem volna megmutatni, hogy én tisztelettel vagyok felé
tudósítónktól

Hámori Luca: azt szerettem volna megmutatni, hogy én tisztelettel vagyok felé

Régen látott érdeklődés mellett, felfokozott hangulatban rendezték meg a női ökölvívók 66 kg-os súlycsoportjának negyeddöntőjét Hámori Luca és Imane Helif között. A magyar versenyző a vereség után sportszerűen nyilatkozott, míg Fürjes Balázs NOB-tag azt mondta, hogy a tanulságokat a játékok után elemezni kell és le kell vonni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.05. hétfő, 18:00
Pletser Tamás
az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×