eur:
389.65
usd:
363.79
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Wikipédia/Charles J. Sharp/Sharp Photography

Medvetámadás a hegyekben

Barnamedve támadt vasárnap két túrázóra a szlovákiai Polyána hegység természetvédelmi területén - közölte a SOPSR állami természetvédő szervezet szóvivője.

Az illetékes a TASR szlovák hírügynökségnek elmondta, hogy a két férfi lakott területen kívül letért a kijelölt túraösvényről. "Arcukon, kezükön, illetve lábukon szerzett sérülésekkel szállították őket helikopteren Besztercebánya kórházába" - nyilatkozta a szóvivő.

A szlovák mentőszolgálat később a Facebookon tette közzé, hogy

a 49 és 39 éves férfiak eszméletüknél voltak szállítás közben.

A besztercebányai kórház szerint az idősebb férfi több súlyos sérülést szenvedett, elsősorban az arcát kellett műteni. A fiatalabb férfi egy kevésbé súlyos vállsérüléssel úszta meg a támadást.

Hivatalos adatok szerint Szlovákiában mintegy 1200 medve él a vadonban. Az emberek és a medvék együttélése ugyanakkor politikai kérdéssé is vált Szlovákiában. A jelenlegi pozsonyi kormány jelentős mértékben enyhíteni akarja a medvék kilövésének szigorú feltételeit.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×