eur:
389.72
usd:
363.6
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Halálos lövöldözés a New York-i metróban

A tűzpárbajt az egyik szerelvényen kitört verekedés előzte meg.

A New York-i rendőrség keresi azt a fegyverest, aki hétfőn tüzet nyitott egy metró szerelvényén és egy állomáson Bronxban, egy embert megölve és további öt másikat megsebesítve - írja a Reuters értesülése alapján a HVG.

A lövöldözés egy észak felé tartó szerelvényen tört ki, miután két, tinédzserekből álló társaság összeverekedett - mindezt a New York-i rendőrség tisztviselője közölte az érintett állomás előtt tartott sajtótájékoztatón. Az első lövés a metrókocsiban dördült el, de mind a hat meglőtt ember a peronon kívül tartózkodott, amikor a lövedékek érték őket.

Egy 34 éves férfi életét vesztette, öt másik személyt könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba.

Az áldozatok kora 14 és 71 év között volt, összesen négy férfi és két nő.

A rendőrség és a közlekedési rendszer tisztviselői a sajtótájékoztatón hangsúlyozták, hogy a metróban történt lövöldözések nagyon ritkák. Egy átlagos hétköznapon közel 3,8 millióan utaznak a New York-i metróhálózaton, és 2023-ban összesen 570 bűncselekményről számoltak be. 1984 óta 2022-ben történt az első eset, akkor egy felfegyverzett férfi 10 embert sebesített meg egy Brooklynon keresztül közlekedő vonaton.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×